Saturday, July 2, 2011

Riang Ria Internship =) Part-3

minggu ni merupakan minggu ke-7 fy menjalani latihan industri..dan hampir 2 minggu jugak fy stuck dengan kerje2 lay cable underground single core 500mm2 sejauh 2km..xkisahla, panas ke, sejuk ke, hujan ke, kerje2 menarik cable harus diteruskan jugak..

6 drum di tarik pada setiap 500 meter

selama ni, kalau fy nampak orang gali2 lubang tepi jalan, mesti fy akan cakap, nak tanam paip air gamaknye..but, bila da ada experience and pengatahuan xdekla fy wat assumption y sama..macam masa kitaorg tgh gali lubang tu, macam2 bende la jumpa..cable maxis ada, paip air ada, ular pon da..tobat la geli..huhu..

dan akhirnya, semalam sampai jugak cable tu ke PMU batu 4 (sg isap)..da alang2 nak siap tu dapatla kitaorg berehat-rehat sedikit..so, hari ni fy akan cerita plak riang ria internship bahagian 3..layan..

tapak lokasi riang ria - PMU batu 4

backhoe digunakan untuk mengumpulkan bahan2...

tenaga pakar diperlukan untuk memarang kelapa...

akhir sekali, muka y kepuasan dapat air kelapa free di kala cuaca semakin panas..hehehe...

sepanjang 2 minggu ni xbyk sgt pic time berjimba-jimba y fy dapat tangkap..maklumla, untuk tarik cable underground ni supervisor dia boleh tahan straight..so xdptla nk berjimba-jimba sgt..sikit2 tu adala..xsabar plak nk tunggu minggu depan..insyaAllah, fy akan ikot orang way street lighting plak..eircond da pasang, domestic wiring da rasa, servis da wat, underground da ikot..tinggal street lighitng je belum..

lepas tu kire lega la sebab semua da rasa..then da boleh start buat report..huhu..leceh betol..before fy tamatkan entry kali ni, fy nak share 1 pic hot..haha..gila jahat..ni pic candid budak2 tengah mengulor..rasanya empunya pic ni xbaca kot blog fy..kire selamat la..ok, enjoy n take care =p

bukan maen bahagia lagi diaorg ni golek2 bawah pokok..ish3..

23 comments :

  1. Wah Fy...seronoknye dapat pergi side wat keje. :) Ni practical kat TNB ye??

    ReplyDelete
  2. haha... kemain lagi dorang ngulor eh? BOSSSSSS!!!! :P

    ReplyDelete
  3. Semalam Iera lalu kawasan ni, nampak ade jentolak ke ape mende entah tu, siap gaduh dengan membernak panggil ape tractor tu. Hehe. Selamat ber-intership akak!

    ReplyDelete
  4. hoho... nty sya pulak merasa berLI... hihi

    ReplyDelete
  5. huhuhuhu lepas ni amani pula yang akan berpraktikum kat sekolah putrajaya... takut ea.. ape2 pun selamat berlatihan industri

    ReplyDelete
  6. Wah! Berinternship dgn abang api.

    ReplyDelete
  7. Mak aii.. layan cable.. Menarik tu gambo terakhir.

    ReplyDelete
  8. Waaah,... Asyik tuh Bradda.... ^_- salam kenal ya

    ReplyDelete
  9. @nurul amira sbnrnye byk lagi pic diaorg mengulor..tp ni kire best pic la.huhu

    ReplyDelete
  10. @s.y.a.r.q boleh dikatakan tiap2 ari pergi site..fy xkerje dgn tnb tp kebetulan company ni byk dpt kerje dgn tnb..lucky (^_^)

    ReplyDelete
  11. @honey roses aipp...nnt bos join sekali plak.hehe

    ReplyDelete
  12. @Eyra. itu backhoe, tp kami pngil JCB(manufactured) sbb lebih pendek..hehe

    ReplyDelete
  13. fuh..best pekena air nyoq muda time2 panas macam tu...best!!

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)