Saturday, March 12, 2011

Lawatan Dato' Sri Mohd Najib Ke UMP Pekan

beberapa hari ni, memang dapat tengok betapa rancaknya kerja2 pemasangan khemah and pengindahan landskap di jalankan di sekitar kampus..semua orang busy membuat persiapan untuk menyambut kedatangan Dato' Najib ke UMP Pekan.. Teruja betul orang pekan ye?

Majlis akan bermula seawal pukul 10.00 pagi..so, sekarang ni fy tengah bersiap-siap untuk turun.. bukan jauh sangat pon tempat majlis berlangsung, sebelah hostel je..turun tangga terus jumpe khemah..ni y sempat nak buat entry ni.. walaupun 2,3 hari ni hujan turun lebat, alhamdulillah, hari ni fy tengok langit cerah je..harap keadaan ni berterusan sampai majlis tamat.. =)

teringat plak kali terakhir fy jumpa dato' najib, masa pilihan raya tahun 2008 kalau xsilap..abah, mama and arwah atok mengundi dekat sekolah lama fy, shah pekan..kebetulanya, masa kitaorg ada kat sana, dato' najib and datin rosmah sampai untuk membuang undi..arwah atok y masa tu da ada dalam kereta, cepat2 keluar..gembira betul dia dapat jumpa dato' najib..

xdekla jumpa pon, dapat tengok dari jauh je..itu kali terakhir arwah atok mengundi..kenangan manis untuk arwah atok, dan kepuasan untuk fy kerana berpeluang teman arwah atok mengundi..masa tu fy xcukup umur lagi..arwah atok xberapa larat da nk jalan..fy y teman n papah arwah atok masa tu..sekarang ni, tiap kali fy pergi shah, mesti fy teringat arwah atok..

okla..da lambat da ni.. fy mau siap2..xsabar da nak turun ni..perot pon da lapa ni (makan free!!!).. nanti fy akan share suasana dekat majlis tu tau..tunggu..

(rindu arwah atok sangat2, xlama lagi genap la 3 tahun atok meninggalkan kami..selalu terbayang atok senyum dekat fy..kami rindu atok sangat2..AL-Fatihah..)

6 comments :

  1. owh,cheqpjoy study kt ump ye?kimie stdy ctu jgk...tp dia malas p..hehe

    ReplyDelete
  2. tu la..
    my sis ada kat UMP gak...
    dia ckp dia akn gi.~

    ReplyDelete
  3. sy tak perah pon jmpa pm. huhu.

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)