Tuesday, December 28, 2010

SoaL JaWaB NuffNang

setiap kali fy buat entry pasal innity & nuffnang, mesti fy akan dapat banyak komen y bertanyakan pasal kedua-dua ni. so hari ni, fy akan jawab 2 soalan berkaitan dengan nuffnang. soalan ni fy pilih dari komen2 y fy dapat dari entry CashOuT!!! KciNg KciNg $$

1. BOLEH KE PASANG INNITY & NUFF SEKALI DALAM SATU BLOG?

jawapan: boleh je pasang innity & nuff dalam 1 blog y sama. sememangnya xda masalah. cume, nuff sedikit sensitif pasal isu ni berbanding innity. kenapa fy cakap nuff sensitif? nuff ada dua jenis status iaitu glitterati & ordinary. glitterati ini diberikan kepada mereka y mempunyai blog y aktif dan paling penting hanya meletakkan iklan dari nuff di blog. sekiranya ada iklan jenis laen (exm. innity, advertlets & mangga ads) status glitterati akan bertukar kepada ordinary selepas 1-4 hari. iklan selaen nuff biasanya tak ada masalah untuk berkongsi ruang iklan.

2. BETUL KE KALAU MENDUAKAN NUFFNANG, EARNING JADI KURANG?

jawapan: betul. sebenarnya ini adalah effect dari status y fy cakapkan tadi. glitterati memang banyak keistimewaanya. dengan gitterati, peluang untuk mendapatkan Buffered Earning adalah sangat tinggi. biasanya akan ada lebih dari 4. bukan itu sahaja, mereka y berstatus glitterati di bayar dengan lebih tinggi, tak kiralah dari iklan CPC atau pun BE. CPC untuk glitterati di bayar dgn kadar RM0.25 setiap 1 klik berbanding ordinary RM0.15 untuk setiap 1 klik.

dekat bawah ni fy tunjukkan perbezaan erning untuk BE antara kedua-dua jenis status tadi. untuk pengetahuan semua, sepanjang 4 minggu lepas fy telah menduakan nuffnang dengan innity. kesannya sekarang, fy hanya ada 1 BE y sedang jalan. iklan innity baru je fy buang dalam beberapa hari lepas. harapnya lepas fy kembali setia dengan nuff, banyakla BE fy dapat.amin. =]

earning dalam status ordinary (semalam, 27 dec 2010)

earning dalam status glitterati (hari ini, 28 dec 2010)

fy harap semua orang boleh faham tentang dua2 isu ni. if ada lagi y kurang nak faham, boleh la tnya. fy akan terus jawab kat sini or buat entry baru untuk menjawab soalan korang 2. papai..=]

12 comments :

  1. knp kat blog sy x der iklan pon?

    ReplyDelete
  2. huwaa..terbaekklah fy..kesimpulannya, setia la dengan nuffnang..mia status glitterati but xpenah dpt BE..huhu..xtahu la nape..ade blogger, bru pakai 2, 3 bulan da dpt BE..mia da pasang nuff dekat 6 bulan..hehe..xpelah, belum rezeki kan..nice sharing fy..

    ReplyDelete
  3. jelesnye tgk nilai klik awak,, haha,, byknyer,, sian ida xde yg singgah pun blog ida,, huhu,, good info, =)

    ReplyDelete
  4. wewwwiit terkejut den ade pompuan berambot kuneng itu, wahh itu saya lah ^_^
    aku setia pada nuffnang. innity tak paham sangat deh. nuff lagi best kot. kekekeekee

    ReplyDelete
  5. sama la...sya pun blum ada BE gak...:(

    ReplyDelete
  6. sama lerr ngan saya...dah bernuffnang tapi masih xder hasil dasat lagik...

    ReplyDelete
  7. byk ar current earning fy..
    cmner cara nk up CTR BONUS?

    ReplyDelete
  8. nak tny...
    maybe soalan bodo kot....
    mcmane nk jwb soalan yg kat nuffnag tu...
    ala yang mula2 sblm nk mulakan nuffnag...

    ReplyDelete
  9. tumpang tanya, saya nak tambahkan satu blog saya di nuffnang, masalahnya bila saya masukkan url blog, jawapannya "The URL entered already exists!" sedangkan saya tak masukkan pun url blog tu sebelum ni....

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)