Monday, December 27, 2010

BiLa MaMa BuaT LaWaK..

minggu ni, mama dan abah ambik cuti. fy la y paling happy sebab xpayah nak pening2 kepala pikir nak masak. pagi ni fy memang rancang nak bangun lambat kononya nak menikmati hari-hari terakhir dekat rumah sebelum start sem balik. tapi, pkol 8 pagi tadi mama da ketuk2 pintu bilik.

mama: bangun, bangun!!
fy: nape ma?
mama: mandi cepat. kita breakfast kat luar.
fy: sekarang ke?
mama: sekarang la.

fy pun terus tarik tuala nak pergi mandi. agak2 da wangi, fy pun keluar la. masa nak masuk bilik 2, fy terdengar perbualan antara mama and abah.

abah: kita nak g breakfast kat luar ke?
mama: tak da la, saja je suruh fify bangun awal. biar dia goreng kuih keria.

ceh..kompem2 la kene tipu.. pagi2 lagi da kene. da pandai da mama ni gurau kasar ye..xpe mama..2ngula. bila fy keluar bilik 2, mama gelak2 je.. fy, malas nak layan. haha..terus pergi menggoreng tanpa banyak cakap. =[

sumber : google

13 comments :

  1. hahahaa..terbaeklah mama fy..time mia dok umah 2 tgkat dulu, ibu malas nak naek, bole pulak calll hp ckp nk kuar, bila bngkit n turun, tipu semata3..ekehkee

    ReplyDelete
  2. bagus plak cara mama tu nak kejutkan fy.. haha.. nice!

    ReplyDelete
  3. kehekehkeheh.. terkena.. muahahah

    mama kamu sempoi..

    ReplyDelete
  4. Nyuummy~!

    Kuih keria..
    Febret!

    Laparrr,, tp saket gigi~!

    Adehhh~!!

    ReplyDelete
  5. haha. padan muke hang. amboi tula bgon lambat lagi. kakakkaa
    aku pon salalu buat kat adek aku, cakap kawan dia datang~ teruss zaap! bagon jenguk luar tingkap.
    muakakakaa. wakenabeb.

    ReplyDelete
  6. memang terbaik teknik mama nak kejutkan anak dia bangun pagi..

    ReplyDelete
  7. Sedapnye..anak dara mane masak ni..

    ReplyDelete
  8. waaa..sedapnyee kueh tersebut...boleh tak pos kat sini sebijik

    ReplyDelete
  9. hahahaha biasal bangun lambat ek??

    ReplyDelete
  10. biasala tu..mmg cam2 cara nak kejutkan anak dara ni bgn..hehehe

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)