Sunday, December 26, 2010

HaRi CuCi FrieNds..

entry fy pada hari ni adalah untuk mengishtiharkan permulaan aktiviti mendelete orang2 dekat facebook. selepas lebih setahun lebih menggunakan facebook, tanpa fy sedar fy mempunyai lebih seribu friends. ramai 2 memangla, tapi lebih dari separuh fy xkenal. siap ada mat bangla lagi. ape kejadahnya?

ni la akibatnya kalau maen accept je request..masa mula2 tu ada jugakla rasa rajin nak cek sensorang, tapi sebab rasa malas, fy accept jela.. at the end of the day, fy jugak y rasa rimas tengok dekat inbox tu, macam2 message ada. dala cakap y bukan2. bila view profile, memang xpenah kenal pon. adik fy pon marah fy sebab xcek dulu sebelum approve request.

so, hari ni bermula la kerja mendelete orang2 ni. tapi bukan semua orang fy delete. fy akan cek setiap satunya, kalau dekat info atau profile orang 2 ada url blog, fy tau la orang 2 pon blogger. so fy xkan delete. tp kalau xde, maaf ya, fy terpaksa delete. bukan apa, sekarang ni bahaya kalau maen accept je orang. sekadar ambik langkah berjaga-jaga, xdek salah pon kan?

lagi pula, sekarang ni da banyak sangat cerita xbest pasal orang sabotaj facebook. jadi, fy rasa perkara ni penting untuk fy laksanakan sekarang, minggu depan da start kelas, takot da xde mada nak hadap bende ni. itu je kot bebelan fy malam ni, sambung esok pula.. papai..

5 comments :

  1. hari mencuci? mencuci fesbuk? haha.
    tula len kali jgn men accept je eh.
    aku tgk mutual fren, kalo ramai means aku kenal la tu. kalo xde mutual fren aku tros REJECT ! muahaha kejam tak

    ReplyDelete
  2. hehee tu la pasal kan, menyemak je mesej org lain yang kita tak kenal berderet2 je ekekee

    umm nasib baik aku punya fren 2++ je wakakaa senang nak delete,

    ReplyDelete
  3. aduii kesian sapa kene reject.
    hahaahah

    ReplyDelete
  4. betul2..
    sekarang nie macam2 leh jadi.
    mmg kena berjaga2.kui3

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)