Wednesday, December 22, 2010

CashOuT!!! KciNg KciNg $$

waa...sangat2 excited harini... mane taknya, dekat sebulan ni start dari abis final hari 2, fy pulun cukup2 dengan blogging.. cari earning lebih wat belanja untuk sem depan.. da dekat dengan hujung bulan da kan? so fy kene la cashout cepat2, hujung bulan depan da boleh dapat da duit 2..kn kn? camna fy kumpul duit?

1. nuffnang


nuffnang sentiasa menjadi priority fy. cuma sejak sebulan dua ni makin payah plak nak dapat BE. so, lepas satu chit chat ringkas dgn k.dj, fy dengan nekad nak pasang terus innity dekat blog..sebelum ni, fy pasang kejap2 je sebab syg dengan status glitterati 2.. sebelum pasang innity, fy pastikan semua BE y masyuk abis dulu..lepas 2 baru fy pasang innity, tapi kalau sesiapa perasan fy da xletak da innity dekat blog sebab nak dapatkan status glitterati balik...bukan ape, kalau cashout dengan status ordinary, masa untuk cek sampai akan bertambah panjang pula dari 3o hari ke 45 hari..

2. innity

kenapa innity? sebab innity pon masyuk jugak..kalau traffic gila-gila, sehari bleh cecah seratus kot. tp fy xpenah la mcm 2, paling kurang pon puluh2 je sehari.. sekarang innity ada sistem baru, iaitu auto cashout bila da lebih rm50 dan terus masuk dalam bank..so keje fy senang je, kumpul selagi mampu..innity mudah sikit sebab xde status mcm nuffnang.. boleh kongsi ads dengan sape2 je..

3. readbud

readbud - get paid to read and rate articles

y ni fy xpenah cashout..sekadar cuba2 je tapi xberharap sangat..pungutan earning adalah dikira menggunakan dolar..and minimum cashout dia adala $50.. sekarang ni fy xdapat cecah lagi, tp harap2 by the end of the month da boleh cashout..fy ingat nak guna paypal je..kalau 2ngu cek lama kot..dia punye pusat dekat mana pon fy xtau..harharhar..

fy ada jugak akaun untuk mangga ads dan advertlets tapi macam xmenguntungkan pon..mungkin sebab fy xdapat tackle lg kot kaedah jana wang diaorg..xkisahla, y da aktif ni pon da cukup..walaupun xbyk, Alhamdulillah boleh jugak buat belanja..

so kawan2, ape lagi jom la join, sekadar pendapatan sampingan di samping berblogging.. kadang2 bila da bosan dengan blogging, tapi teringat dekat earning y boleh kumpul, terus rasa semangat balik nak blogging..boleh wat pencetus semangat tau..tapi jangan salah faham, niat pertama fy dengan blogging adalah sebab minat pada bidang penulisan..y laen2 adalah sampingan je..cukupla untuk hari ni..nanti fy sambung lagi.. =]

57 comments :

  1. wah.. dh bOleh cash Out ker..
    perancangan yg bgus.. ;)

    ReplyDelete
  2. innity tu baru taw. sbb baru taw bab kecing2 ni.

    ReplyDelete
  3. hwa ! jeles tau org kcing kcing !,, bila la ida nk dpat huhu

    ReplyDelete
  4. gahahah..xpenah taw ngan pasang pon bendalah2 ni..

    t da duet6 banyak blanja2 laa..wat kenduri bakaq kambeng kaa...bhahaha

    ReplyDelete
  5. wah,,,wat duit ye,,,heheh,,goodluck,,dah cashout blnje is,,hahaha :p

    ReplyDelete
  6. waaaa...da cashout.... nizam nak simpan dl.. hehehe

    ReplyDelete
  7. hehehe cash out berapa ringgit...saje jer nak tau..
    hehehe baguih2

    ReplyDelete
  8. waaaa...sarah tak reti la benda alah ni semua...ajarkan boleh?nak jugak earn money untuk sem depan ni.. :(

    ReplyDelete
  9. huwaa...seyes,dlm byk3 yg fy senaraikan tu, mia just tahu pasal nuff je..xpenah dpt bE lagi..adehh..cmne ye korg dpt BE byk3 dlm sebelum..hebat3

    ReplyDelete
  10. wow!!best2!!
    nk buat duet gak..hehe :)

    ReplyDelete
  11. waaah! dah bole cashout! bnyk nyer account! aritu sy ade terserempak dgn 1 entri ni, dy kate bila dah join nuff, kita tak bole menduakan dy, nanti earning jdik kureng, huhu... macam mana nak bnykkan BE??

    ReplyDelete
  12. @Cik Diana

    yup.selepas beberapa bulan mengumpul..=]

    ReplyDelete
  13. @Puan aiNa Rahman

    kalau nak tau, blog k.aina merupakan blog y byk inspired fy mse start blogging dulu..hehe

    ReplyDelete
  14. @Aimifiqa

    biasala 2..mula dari bawah kn? fy dulu pon mcm 2 jgk..start slow2.. =]

    ReplyDelete
  15. @nub

    kamben.. hehe.. my peberet pood.. =p

    ReplyDelete
  16. @iszieylyanziy

    sedang mengcashout kan duit la ni..yippi.. =]

    ReplyDelete
  17. @Nizam

    betol..kene kumpul byk2 baru masyuk cash out..=]

    ReplyDelete
  18. @sarah honey

    kalau rajin search, mesti jmpe tutorial pasal bende2 ni.. kalau nak, masuk blog k.dj..=]

    ReplyDelete
  19. @mia

    pd pendapat fy ada 3 je bende y plg pntg utk dpt BE..

    1. jawab survey nuffnang dgn bersungguh2 mcm wat karangan bm
    2. rajin update blog..sehari atau dua hari sekali
    3. traffic kene ada..xbyk pon xpe jnji boleh mntain

    ReplyDelete
  20. @Nur Saxoni

    betul..sebab 2 fy 2ngu semua BE abis baru letak innity..kn kn?

    ReplyDelete
  21. @MommY

    kalau da ikot semua syarat dia mesti buleh dapat BE punya..hehe

    ReplyDelete
  22. wow!!!! ngeh3.... leh belanje pahni.. ahaks2

    ReplyDelete
  23. Wow ya ke inity camtu..rasa nak join juga ni

    ReplyDelete
  24. wah.. bestnye dh leh cashout.. e'in nye nuffnang bwu bp je.. huhu.. =(

    ReplyDelete
  25. hehe baru tau tuan punye belog ni pompuan rupenye :p

    erk boleh ek pasang innity n nuff skali dalam satu blog.
    igtkan kena pilih salah satu je ^_^

    ReplyDelete
  26. byknye....hehehe...
    da bley cash out lg..jeles~

    ReplyDelete
  27. ada tag utk kamu..hehehe


    http://miszydian.blogspot.com/2010/12/contest-my-url-story.html

    ReplyDelete
  28. wah...boleh ah blanje mkn mcd..hehehe

    P/s : Enrty( A H 7 ): Nak Tipu Tak Agak-Agak

    ReplyDelete
  29. wahh banyak jgk fy dpt dgn innity ek..min puluh2 tu. klau max berapa?..:)

    ReplyDelete
  30. @♥e'in♥

    biasala 2..slow2 la..nnt byk la dia..=]

    ReplyDelete
  31. @CahayaCintaIlahi

    kene rajin cari maklumat la kalau nak tau..

    ReplyDelete
  32. @Mijie

    haha..same jgk..max pon puluh2 aje =p

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)