Sunday, November 21, 2010

YogYakarTa best item!!

ini entry mengada ok..fy mau bawak korang semua pada masa fy pergi Jogja aritu..sebenarnya sebabkan fy xpergi jalan2 sangat, so sikit je la fy dapat beli barang..sape2 jadi fy pon mesti frust kn sebab memang da target nak shoping gila2 bila da sampai sane..so, untuk mengubat kekecewaan 2, fy telah memborong satu beg dekat salah satu butik y terletak dalam hotel y fy menginap..masa kat Jogja, fy menginap di Novotel..dekat situ ada satu butik y bernama "DOWA"..

seriusly, masa mula2 fy sampai dekat hotel ni, iyien (kawan kakak) da bawak kitaorg pergi ushar kedai ni..dia jadi tukang promote la sebab beg ni buatan Indonesia..beg jenama DOWA ni adalah 100% buatan tangan..beg jenis y kait2 gitula..fy xsure kat Malaysia da ada ke x, tp masa 1st time tgk 2, fy memang da jatuh ati, n terus pasang niat nak sambar 1..mungkin memang da rezeki, fy xdapat shopink laen, fy dapat shopink beg..suka sangat tau..

ni beg y fy pilih..fy sebenarnye xde niat nak wat entry pasal beg ni..tapi sebabkan da tergatal tangan pergi bukak website beg ni, fy jadi excited sangat2..nak tau nape? sebab, 1st picture y fy tgk masa buka web 2 adalah 2 orang model y mana salah satunya sedang menggayakan beg y fy beli 2..tibe2 rasa wat pilihan bijak plak..yela, semua pon cantik, fy pon da xlarat nk pikir, maen bayar jela..

samakan? hehe..rasa nak beli lagi je, best kalau bawak beg ni masuk wayang..lepas 2 letak atas paha, confirm xrasa sejuk, rasa macam pakai sweater je..ada dua kegunaan kn? 1 letak barang, 1 wat pemanas..hahaha...sape2 nak ushar bag ni boleh la ke link bawah..kalau ke Jogja, jangan lupa Dowa tau..hehehe...

32 comments :

  1. agak2 kalo cacing nak pakai leh tak? ehhehe

    ReplyDelete
  2. whoahhhh kemaen kak pp promote.ingtkan kak pp dpt jdik model.kikiki.belanje beg satu!!

    ReplyDelete
  3. wahhh
    siyesli cantikkkk...dulu g yogya tade lak terpikir nak beli...
    uwaaaaaaaaaaaaaaa
    menyesall!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. nampak stylo la beg tu!! hehe tahniah! pilihan yg bijak!

    ReplyDelete
  5. aku tak tau pasal tak menyempat shoping?

    soalan mcm termiss scence muvi. tapi serius tertanya2 pasal benda macam tu

    ReplyDelete
  6. wah cantik beg tu..kat tempat sy ade satu kedai yg jual beg 100% buatan tangan..same corak..huhuh

    ReplyDelete
  7. bila lak nak gi sana lik nih..dah lama xjejak.
    mesti giler2 pyer shopping kan...

    ReplyDelete
  8. cacing: kalau nak buleh aje..hehehe..

    ReplyDelete
  9. sizuka[Izzati]: diaorg xnk akak jd model beg diaorg..=[

    ReplyDelete
  10. SweetSyaza: laen kali kalau pegi jogja jgn lupa beli ye..=]

    ReplyDelete
  11. GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdaR: nasib da balik msia..hehe..

    ReplyDelete
  12. Nur-Za Marlyana Mohd Kamal: beg pon ada 1 je..cmne?

    ReplyDelete
  13. Nur-Za Marlyana Mohd Kamal: time 2 kn merapi tengah mengganas, so byk tmpt xbuleh pergi..so xsempat la nk shopink..hehe

    ReplyDelete
  14. aima in luv: bila duit abis trus jd xbest..hehe

    ReplyDelete
  15. boleh tahan besar gaban beg Dowa ni huhu :P

    ReplyDelete
  16. nice ur beg.. kalo pg lagi boleh kirim satu

    ReplyDelete
  17. hafidz: bak kata mama, seswai untuk ibu2 y ada baby kecik..senang nk letak pekakas..haha

    ReplyDelete
  18. Bantal Bucuk 1986: kirim 1, tp kos untuk 2 buleh?

    ReplyDelete
  19. ciEk NiENa: ada..dust bag dia je la..nk?

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)