Saturday, November 20, 2010

BiLA eXciTeD SaNgaT JumPe SunGai..

ada satu cerita y fy nak share time mandi sungai aritu..fy xingat ape nama sungai 2, tapi y pastinya ia terletak diantara Batang Kali dengan Genting Highlands..walaupun da bertahun-tahun kitaorg lalu sini, inila first time kitaorg singgah..dekat sini jugakla tercatat satu kenangan y xmungkin akan fy lupakan..hehe..

sebenarnye, fy xbercadang pun nak mandi kat sini memandangkan susah nak salin baju.. tapi masa fy duk excited ngat lompat atas batu sana, lompat atas batu sini, last2 deboooshhh..!! fy jatuh tergelincir..haha..padan muka ko..sape suruh sakai sangat..

beberapa saat sebelum tergelincir


gambar tergelincir? jangan harap dapat tengok...haha

first time fy jatuh tergolek..nak cover malu punya pasal fy pon pura-pura cool and terus je mandi dengan jeans..sumpah berat..da la fy xbawak seluar lebih..mama pon da abis seluar da..da 2 mcmne?balik xpakai suar ke fy?jangan nak wat gila..this is how i end up..

nampak ok je kn dari jauh? meh kite wat closed up sikit...

haha..itu seluar meme..adik fy..bapak la labuhnye kaki suar 2 sebab dia tinggi (meme=173cm, fy=156cm).. sumpah buruk fy pakai suar ni..da la bau hapak..tuhan je y tau..alang2 da xvogue, fy pakai aje selipar jepun 2..xpayah nak melawa sangat..

walaupun macam 2, fy tetap bersyukur sebab time fy jatuh 2, kepala fy xterhantuk batu.. kalau x, xtau la pe y jadi kn? abah pon ada melakar sejarah kat situ, tapi kalau nak tau kene tnye abahla..rasa fy, abah xkan cerita kot..hehe..y pastinya, air terjun ni memang best..bersih, dalam n sejuk..sesuai untuk orang y travel..badan rasa segar je lepas mandi..kalau lalu sini cubala singgah, lagi best dari g genting..free pon free..hehe

16 comments :

  1. ish3...nseb baek x terhntuk..tp siyesla..mndi sungai lg best dr mndi laut..pendapat ak la..hik3

    ReplyDelete
  2. bestnya mandi sungai... dah lama tak mandi sungai... :(

    ReplyDelete
  3. seronoknya mandi sungai... ^^

    ReplyDelete
  4. hahah, teringat kembali kisah tergelincir kat jeram masa sekolah rendah dulu, kira oklah tu ade jugak suar yang bleh dipakai saya dulu lencun balik rumah. kenangan paling indah.

    Latest Entri : Pisang Kaki Baik Untuk Kesihatan

    ReplyDelete
  5. menarikkkkk.oh kena masuk wishlist nehhh bila dah balik Msia nnti.kehkeh~

    ReplyDelete
  6. ttap cool je wlaupun suar pnjam..hehe

    ReplyDelete
  7. best nyer.. rasa nak g sungai jugak la hari ni.. huhuhu

    ReplyDelete
  8. @milymir4e

    betul2..fy pon setuju jgk..sg lg best dr laut..=]

    ReplyDelete
  9. @Sophia Rani

    hehe..pegi genting nnt singgah la kt sg 2..

    ReplyDelete
  10. @Me

    air terjun batang kali kot? hehe..xsure la nme dia..

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)