Tuesday, November 9, 2010

Me & NuffNanG

Kalau sape2 perasan, fy xpernah pon cerita pasal traffic Cheqppjoy dot com..xpernah sekali pun..kn kn? pada fy, xde ape sangat nak di banggakan dengan purata traffic blog ni..so , fy lebih rela simpanye sorang-sorang..kalau nak di bandingkan dengan traffic otai-otai, memang jauh panggang dari api...huhuhu..poyos la kamu cik pp..

Cuma, adalah menjadi satu kebanggaan kalau nuffnag memberi penghargaan dengan BE y berterusan..xpernah xde BE, walaupun di awal-awal penghijrahan Cheqppjoy dari dot blogspot ke dot com bermacam-macam masalah terpaksa fy hadapi.. dari kehilangan status glitterati sampaila BE y xmau lekat time 2..sikit-sikit, cheqppjoy.com mula berkawan baek dengan nuffanng...alhamdulillah..

Ape y paling menggembirakan fy, bila online and tengok semua ads nuff mengeluarkan iklan.. most of the time, cume leaderboard and large rectangular je y mengeluarkan iklan..jarang2 sekali skycrapper fy 2 berkhidmat...asyik tido je..berbeza dengan masa cheqppjoy dot blogspot, skycrapper pulak y gah manakala y lagi dua 2 diam je..y 2 kite boleh cek kat sini..

Sekarang ni, rata-rata blogger bergantung sepenuhnya pada BE untuk jana income..xmacam dulu, CPC menjadi pilihan..tapi sejak nuffnang asyik sound pasal fraud click, semua orang memilih untuk jadi budak baek and xmaen da click2..ada jugak y xkisah dengan amaran nuffnang, terpulanglah kn? Sape berani amibil risiko, wat la ikot suka korang..

Ape-ape pon, fy nak berterima kasih dengan nuffnang kerana sudi member fy duit belanja..fy sedang kumpul income nuffnang ni, ingat hujung bulan 11 baru nk cash out, last time fy cash out hujung bulan august..xsabar betul..fy sekarang sedang gatai tangan untuk beli handphone baru...hehe..last time beli hp thun 2008 kot..so memamng patot pun beli baru..harap nuffnang akan terus memberi BE y banyak walaupun kadang2 fy ada jugak curang-curang dengan memasang iklan innity..hehe..tamak ko kn..ini dia ads y aberjaya fy tangkap malam td kat blog fy..

tapi yang sedihnya, kenape dengan tiba-tiba fy kehilangan status geli-geli fy? yang peliknya, masa fy taruk iklan innity dia nak je geli-geli, tapi bila da buang innity, geli-geli pulak hilang..confius bebenar..ape y u sebenarnye nak dari wahai en nuffnang? dulu u janji laen, sekarang da laen pula.. haish!!!

hati ku rasa bagai di robek-robek apabila melihat earning y tinggal separuh je..xsuka la potong2, bagi balik BE fy..huhuhu...agaknye betul kot anastasyea cakap y nuffnang da xstabil sekarang..dia pun tibe2 je da xgeli2 lagi..wahaha...en nuffnang, sila la bagi jawapan..y u wat i macam ni???

27 comments :

  1. pasal status geli2 tu..
    baik kamu tnya pihak nuff.. :)

    ReplyDelete
  2. suria skrg jadi camtu....menci2...terkezut smpai pening pale....

    ReplyDelete
  3. he2...syg cik nuff kt tuannya kan kan..

    ReplyDelete
  4. haha..elex2 biasalah tu..dorg busnes..smtimes x stabil jgk=)



    Jom join contest teka dan menang RM 20

    ReplyDelete
  5. thniah aku tunggu bintang ni x timboi2 lagi

    ReplyDelete
  6. blog tqa zon bebas nuffnang :)
    hehe

    ReplyDelete
  7. wah.. best tue tahniah... angah pun tak pernah cash kan lagi sebab nak kumpul

    ReplyDelete
  8. usaha lagi insyaallah adalah rezeki tu nanti

    ReplyDelete
  9. nak tumpang.

    weh encik nuffnang beri daku income banyak! plis...

    ok siap

    ReplyDelete
  10. waahh..gliter tu dah ada balik x??xlame lg dapat balik la tu.sabar k?i pun pernah alami jugak.2 ari gak nuffnang nak bg blik title tu.

    ReplyDelete
  11. Amirrah Zawani: hehe..en nuff da pulang kn gelu2 sy!!

    ReplyDelete
  12. S.U.R.I.A.: rugila macam 2..nasib xbuat suprise bday party..kn kn?

    ReplyDelete
  13. HonEyBuNNy: tp tuanye selalu curang..kn kn? hehe

    ReplyDelete
  14. Faisal: sian2..macam kite jgkla..kjp ada BE, kjp xde..emm

    ReplyDelete
  15. Faisal: sian2..macam kite jgkla..kjp ada BE, kjp xde..emm

    ReplyDelete
  16. S..U..D..@..I..S: uik..xkn xde lgsg? paling msti ada 3 kn?

    ReplyDelete
  17. tqaAwesome: xminat ye? xpe2..no problem..

    ReplyDelete
  18. AngahSayang2314: wah!! berapa lama kumpul?mst byk ni kn?hehe

    ReplyDelete
  19. Sasa Al-Sharif: haha..salah hantar tiket ni..ptot hantar kat nuff la.. =p

    ReplyDelete
  20. bukan tak minat, tapi~ malas nak letak.
    hehe.

    ReplyDelete
  21. leaderboard tu apa ye?mula2 apa skycrapper ek?apa sebenrnye sume?momochan baru lagi.harap dapat tunjuk ajar.thx :)

    ReplyDelete
  22. nk tnye lagi..BE macam mana nak dpat?kene ada traffic tinggi ek?kalau da dapat BE baru boleh check ke?tp check kt mana?ramai new blogger tanya macam ni even momo pun tak tahu :P

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)