Thursday, November 11, 2010

ADELE: RISE OF THE MUMMY **wajib tonton!!**

cerita ni fy da tgk lama da..isnin 2 minggu lepas..tapi xsempat nak wat entry sebab buzy kit time-time ni..tengah final kn? semua orang biarkan blog terabai..hehe..cerita ni memang berbeza dengan cerita2 mummy laen..nak tau ape y best sgt? jom layan..




xmacam cerita-cerita mummy y kite biasa tengok, bila mummy asyik nak balas dendam, sibuk nak hidupkan tentera-tentera dia untuk kuasai dunia and macam-macam lagi..cerita ni memang sempoi, dari starting sampai abis, rasa nak gelak je..watak adele sendiri da berjaya menarik perhatian penonton..xpayah tengok firaun dihidupkan balik pon xpe..

adele sebenarnye cuba menjejaki doctor kepada firaun untuk belajar ilmu kedoktoran zaman firaun, untuk menyelamatkan adik dia y separuh koma selepas terlibat dalam 1 kemalangan.. tp mummy y dia jumpa 2 sebenarnye pakar nuklear, macamna adele tau? adele bercakap ke ngn dia? mumia ni pun hidup balik? haaa...

nak tau ending cerita ni, korang kene tengok sendiri..serius, best..kelakar x payah cakapla.. g pon heroin dia comel kot..watak2 laen plak walaupun selebet je, tapi masing2 ada kekuatan sendiri..masing2 pandai wat lawak kot..layan jangan xlayan ye..hehe (^_^)

cheqppjoy rate : 4 & half a star.. hehehe

15 comments :

  1. hehe cantik laa poster dier.....wink2....kat panggung skang byk giler citer...pilih je yang maner nk tengok.....agagagag~~~

    ReplyDelete
  2. rating tinggi tu...4 1/2...
    nak kena tengok ni...
    hehehehe

    ReplyDelete
  3. wow bestje dengar tu ..

    nampak gayanya kena cari ni.

    ReplyDelete
  4. i tgk jgk!

    ramai org ckp movie nie xbest... but for me this movie quite entertaining...

    jom tengok :)
    http://redribbonboutique.blogspot.com/2010/11/movie-review-adele-rise-of-mummy.html

    ReplyDelete
  5. owh,ini rupenye sequel kepada anak mami the movie

    ReplyDelete
  6. weeee ~ lame tak tgk wayang
    boleh la masok carta pasni :)

    ReplyDelete
  7. salam
    nice info
    gua torrent ini jam juga..carik kat googel

    ReplyDelete
  8. sedeh! kat Trg ni mana nak tengok wayang??? huhuhu

    ReplyDelete
  9. dah tengok citer nih kan..?hmm pon dah tengok.tapi ada kekurangan dlm citer nih.

    ReplyDelete
  10. at first tgk trailer, ingtkan thriller yelah mummy kan..
    then bila tgk...sumpah lawak..!! kahkahkahkah..

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)