Sunday, October 17, 2010

TUTORIAL: Google Follow Link

bulan ni adalah bulan fy gila wat tutorial..haha..padahal baru 2 tutorial untuk bulan ni, tp da perasan mcm byk sgt je..hehe..tutorial hari ni ada kaitan dengan entry fy smlm, psal follow mempolow kn?sambutan untuk entry 2 buleh tahan and thnx kepada semua y sudi komen..tp dalam byk2 komen 2, fy tertarik dengan satu komen ni..

tutorial untuk arini adalah cara untuk memastikan account gmail y korang guna untuk follow blog ada link dengan blog korang..hahaha..fy pon xreti nak cakap macam ne..korang tgkla tutorial bergambar kat bawah ni..mst korang paham.. ;)

1. mula2 pergi klik dkt follow box blog korang


2. pergi setting plak


3. masuk dekat basics dan klik add links


4. isi url blog korang dan jangan lupa nama link/blog korang


5. akhirnya, bila orang klik pic kamu, inila y diaorang nampak..perasan x url blog korang ada dekat situ?so bolehla follow tanpa masalah..


sekian saja tutorial serba ringkas dari sy..ingat, jangan tipu2 follow da tau...i menci u tau.. papai..

33 comments :

  1. hahahaha...
    perghh siap buat entry khas pulak
    *terharuuuu*

    hurmm,,itu lah,,patut nye semua buat gini kan,,senang kita nak follow balik :p

    anyway thanks fy :p

    ReplyDelete
  2. hehe harap2 blogger yg still x buat mcm ni lagi,sila buat cepat sebab susah nak cari blog follower yang dah follow kite hee

    ReplyDelete
  3. nasib baik terjumpa blog ni..
    pasni cnfirm xde masalah nk follow org balik.. thx babe :)

    ReplyDelete
  4. pengkongsian yg bagus untuk blogers :)

    ReplyDelete
  5. nice2..pandai la buhdok nie..sekolah kat mana erkk..dasat la lu nie..heheh

    ReplyDelete
  6. fatin shahar :) : my pleasure dear..

    ReplyDelete
  7. Afiq Bukhari: betul, xpasal2 rugi follower sorang kn?

    ReplyDelete
  8. little cart00n: tp kalau y bacanye org y da buat je xdek mkne pon..y xbuat xnk bace plak.. =[

    ReplyDelete
  9. one2paii: trasa kene perli plak..huhu

    ReplyDelete
  10. sorry ar.. xde pn "setting" tuh yg ade "follow" je?? heran btol la nape ek??

    ReplyDelete
  11. NeidIyra: lepas sign in buleh la jumpe setting 2..=]

    ReplyDelete
  12. ooo paham2..selalu gak berdepan dengan masalah camni. susah nak follow balik bila orang tak letak link.tengs ya :)

    ReplyDelete
  13. owh.bru tau.hehe..tq2..papepon saya dah follow kamoo..jemput2 la ke blog sy n sudi2 lah follow..hehe

    ReplyDelete
  14. tq kerana sudi share info tdi....harap2 lain kali lagi bnyak ar yg awk boleh share coq aq org bru dlam blog..bru berjinak2... :)

    ReplyDelete
  15. dah baca dah..jom follow balik..;)...

    ReplyDelete
  16. gud la ur blog... banyak tutorial almaklum lah sye buta IT sikit..kuikuikui..mekaseh bebayak ye.. btw i wajib follow bloq u...tq! =)

    ReplyDelete
  17. wah ada-ada saja Aturan follownya. Saya follow u sis...

    ReplyDelete
  18. info sgt bguna. sy letak link tutorial ini di salah satu entry sy, boleh kn. ini link entry sy tu

    http://sweetandsimple2010.blogspot.com/2011/10/untuk-mereka-yang-follow-blog-saya.html

    ReplyDelete
  19. awk ni baik ht btl la, hehe tq ye, info yg sgt bgus..

    ReplyDelete
  20. Bagus info ni..saya baru berblog dan ini benda baru bg saya..tak tahu saya punya lak mcm ne..t nak cek la. T.kasih yer..

    ReplyDelete
  21. jumpa perkara baru dlm jln2 cari blog ni..

    share la lgi eh..bila ada info baru brblogging :)

    terimakasih admin..

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)