Saturday, October 16, 2010

FolloW Me & Follow U.. (PENTING NI HARAP BACA...)

follow me, n i'll follow u back..

ape perasaan korang bila korang ada orang tingalkan message kat blog korang ckp mcm 2? fy seriusly xsuka bila kena macam 2..best ke blog ko nak paksa2 orang follow? kalau orang nak follow, xpayah suruh2, pandaila kita follow..pada fy, aktiviti follow memolow hanya akan berlaku dalam 2 keadaan..

  1. bila fy suka baca blog orang 2...kadang2 sebab blog orang 2 comel pun da boleh buat fy nak follow dia..terpulanglahkan? then, barula fy akan tingalkan komen ckp. "fy da follow sini, kalau rajin follow la balik".. fy ada effort sendiri untuk follow blog 2, kemudian barula nak harap orang follow..ni x, ko dtg blog orang n xpasal2 suruh orang follow blog ko..banyak cantik? (sy mmg tgh marah okek )
  2. fy akan follow blog orang 2 kalau dia da follow blog fy..macam mana orang wat kat kita, macam 2 jugakla kita balaskan? orang da buat baek, kita buat la baek..bila orang da sudi nak follow kita, dia akan dapat update untuk setiap kali kita post entry baru (dekat dashdoard)..fy individually memang nak selalu pergi blog orang2 y da follow fy..sama2 bantu naek kan traffic..sebab kebiasaanya, fy akan start blogwalking dengan check update kat dashboard...pas 2 barula kejar orang y singgah kat comment box fy..hehe..
tiap kali fy online, fy memang akan cek comment box n cek kalau ada orang y follow fy..then fy akan follow balik..tp kadang2 ada jugak y terlepas dari pandangan fy..if mana2 orang y da follow fy, tp tgk fy xfollow balik, sorry ye..bukan xnak, tapi da terbabas kit..hehe..kalau xde 2 sound2 la, insyaAllah fy akan follow..

nofollow free

itu satu hal, y paling fy bengang kalau ada orang y tipu2 follow..cakap da follow n mintak fy follow balik, tp bila fy cek xde pon dia dalam list follower fy..apehal ko nak tipu2? kalau mintak orang follow semata-mata nak kumpul follower, memang nak kena maki jugak la.. (tet) so fy akan sound balik, "da follow ke?xde pon.. ape nama id ye?" fy cakap elok2 la sebab g blog orang kan? tp ni post kt blog fy, suka ati je kan nak marah..

so lepas ni, betulkan la niat korang...follow blog orang sebab suka kan kualiti blog 2..xkirela, suka dengan gaya penulisan ke, suka layout ke, suka tuan punya blog ke, ape ke...xkisahla, janji korang wat dengan betul..jangan nak suruh2 orang and jangan la nak tipu2..biasanya orang macam ni kejap je dia berblogging, lepas 2 senyap ntah ke mana..berblogging la sebab minat..sorry kalau ada y terasa..renung-renungkan dan selamat beramal.. =]

44 comments :

  1. betul2. bengang gila bila ada yang suh folow dia balik.
    nak folo memolo ni ikut suka orang tu lah.

    hik hik hik. teremosi marah jugak macam akak lah.

    ReplyDelete
  2. macam sinar fm cakap... i follow... hehehehe

    ReplyDelete
  3. haip2 di sana..jangan marah2.. kadang2 mungkin dier memng niat nak follow tapi tenet wat hal..dah antamsg i follow u, tapi tetibe x dapat follow.. kesian dier..untuk itu..sile follow dulu sebelum tglkan pesan..

    hanim suke orang follow hanim, tapi hanim x pakse okey :)

    have a nice day gurl

    ReplyDelete
  4. betul2...
    tapi xkan kita semestinya follow orang yang dah follow kita kan?kalau kita tak minat nak buat macamna kan?

    ReplyDelete
  5. memang pun, hampeh yang amat!
    even kalau diorang follow blog aku, then bila aku check balik blog diorang, keluar je lagu, terus aku tutup browser! benda yang paling aku benci dalam blog. bingit!!!!

    ReplyDelete
  6. Setuju!!!!
    Latifah pun pernah alami... Dia kata dah follow n nak Latifah follow dia balik. Tapi sebenarnya takde pun.
    Tak suka sangat dengan orang macam ni.... huhu

    ReplyDelete
  7. hahaaaa...indeed!!
    tapi bila orang follow kita,
    then kita nak balas budi nak follow die balik,,tapi tak jumpe link die macam mana? :O

    (faham x soalan ni? sbb dah lama nak tanye kat org tapi lupaa je)

    and akhirnye tak dapat follow org tu balik = =

    ReplyDelete
  8. amboi marah betoi cik kak... jgn marah2, nnti kena jual.. haha..

    ReplyDelete
  9. babap jer dorg ni sumer.. hehe..
    www.duitlama2u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Nik Nur Izzati: tula, xpam bila ada org pakse kite polo dia..i ta suka tau... =[

    ReplyDelete
  11. Zairie Husin: hehe..da 2 radio mne plak ckp i'll polo u back? ke xde?

    ReplyDelete
  12. Siti Nurhanim: mngkin jugakla..so, lepas ni jgn nk kejar shoutbox dulu tau..polo dulu bru la y laen2 2..

    ReplyDelete
  13. Faviane: yela..fy ckp kalau kite suka kita polo la balik..tp kalau da xsuka, xpyh polo pon xpe kn?

    ReplyDelete
  14. Zack Zaifull: dulu blog fy pon ada lagu..tp sbbkn berat nk loading terus fy buang..sekarang tingal lirik lagu je..buleh?

    ReplyDelete
  15. cik shara gadis bunga: sy suka komen kamu..hahaha

    ReplyDelete
  16. Latifah: 2 namanye penipu..biadap betol..(emo kan sy)

    ReplyDelete
  17. fatin shahar :): 2 salah diala..sape suh xtingalkn link atau xletak link blog kat gmail(follow)..kan da susahkan org..xpe2, dimaapkan 2..

    ReplyDelete
  18. RAFHAN ~peace~: ko 2 y ak jual..tkot x?

    ReplyDelete
  19. lan_ax: nak babab kat mne ea?hehe

    ReplyDelete
  20. tau takpe.. tapi fy, relax bila link dy takde.. sometimes ada yang follow secara private :) dan page dy tak appear bahagian follower kte :) dan mungkin ada yang mahukan privasi (^-~) papepun like this entry, jangan paksa orang follow kte. yang penting kualiti! :)

    ReplyDelete
  21. salam ziarah...sy pun bengang gak yg dok paksa2 nih...yg tpu lagi hangin..rasa mcm nk santau je beliau...heee...sy pun pnah kna tipu gak sal follow mollow nih..ckp follow kta tpi tgok kat list xder pun...dh tuh sy trus g follow dia tnpa tgok kat list dulu...bla dh tgok xder rasa mcm mnyirap je....

    ReplyDelete
  22. saya ada terbaca utk page rank google akan tgk kita ada tautan tak dengan follower kita.so kena sama2 follow..

    ReplyDelete
  23. betul tue. suka hati jek nak paksa-paksa orang follow blog dia. kalau blog dia tue best takpe jugak, hehe. :D

    eh, tengok! arol dah terfollow blog cheqppjoy tanpa disuruh/dipaksa pun. :)

    ReplyDelete
  24. marilah kita do follow kan blog masing2...
    tingkatkan backlink pada blog kita
    tapi tak perlu nak paksa2 orang..
    kalau blog tu menarik tak kisah nak follow pun hehe

    ReplyDelete
  25. lagi satu kisah encik klik2. kat sb kata camni "klik, klik sy punya". kecik ati la, dia dtg nk load sb/cb aja utk pesan tu..

    tk kisah la kalo yg dtg nk promote blog dorang, yg camni aku suka usaha yg baik :)

    ReplyDelete
  26. silenceaneesa ♥ : follow secara private? xbrape yakinla..sbb xnmpk, sape2 pon buleh tipu mcm 2..

    ReplyDelete
  27. Farhah Zaidah: xbaek kn org2 y wat mcm ni..pentingkan diri je..

    ReplyDelete
  28. yahaya: info y bagus ni..fy pon baru tau..hehehe

    ReplyDelete
  29. AROL DSHW: ntahnye..best ke blog korg 2?haha..jaatnye saya.fy pon da follow kamu..=]

    ReplyDelete
  30. Nice posting... saya suka artikel tulisannya... keep blogging :) Peace

    ReplyDelete
  31. Syafrizal: yup, betul 2..jom sahut cabaran Syafrizal..hehe

    ReplyDelete
  32. Nur-Za Marlyana Mohd Kamal: adala marah kit2..skrg da cool kit da.. =]

    ReplyDelete
  33. Sasa Al-Sharif: yela..masing-masing nk promote blog..tp kene la guna cara y betul..jgn nk pentgkn diri aje.

    ReplyDelete
  34. BUDAK NAKAI: budak nakal jgn nakal2 tau..jgn tipu2 tau..ngeh2..

    ReplyDelete
  35. "da follow ke?xde pon.. ape nama id ye?"

    Haha!! kelakar lah..
    boleh la nk guna jgk nti.. pernah dpt jgk org ckp dh follow tp xda pun dlm list..

    ReplyDelete
  36. Amirrah Zawani: sila la gune..org mcm 2 mmg kene sound kit.. barula dia sedar..hehe

    ReplyDelete
  37. ekheleh,,awak dulu pun gtu juge..keh2

    ReplyDelete
  38. hiro: wahahaha..kamu mmg suka bertekak dgn sy an?

    ReplyDelete
  39. betul nih.. bengang bila org suh kite follow.. pastu ckp dh follow kite.. tp sebenarnye tak follow pun..hurmm...

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)