Monday, September 6, 2010

MaNe SeMua OrG PerGi??

sekembalinye fy dari dot blogspot ke dot com yang mengambil masa lebih dua minggu, fy tiba2 terperasan 1 perubahan besar dalam dunia blogging..fy rasa pelik jugak, dlm masa fy tutup kejap blog fy 2, xsangka benda mcam ni boleh jd..bukan sorg dua je, tp buleh dikatakan ramai jugak..agak2 korg, fy ckp psal ape ye?

ape y fy nk cakap kan adalah, masa time kemuncak fy dgn blog dulu, time ranking dalam malaysia bawah 2000, fy selalu berbalas blogwalking ngn blogger2 tegar dan kental ni..tp lepas tempoh dua minggu 2, tiba2 ramai kawan2 blogwalking fy da hilang..senyap mcam 2 je..selalu jugak fy pergi blog diaorg tp ramai y da senyap..xbalas kunjungan fy..blog pon da jarang update..kalau y masih aktif pon, suam2 kuku je..kejap ada, kejap xda..

ape sebenarnye y terjadi ye?dan satu perubahan besar jugak y fy perasan, sekarang ni, rata2 y datang blog fy blogger2 baru..fy xkatala fy ni otai, maksudnya, y baru2 nak aktifla..fy berbesar hati kalau sape2 y nak singgah blog fy, tp misteri kehilangan orang2 laen ni tetap berlegar-legar dalam otak fy..ni contoh2 blogger2 y meletop dulu y tiba2 je hilang..
  1. http://kitaransemula.blogspot.com/
  2. http://www.idasazarina.com/
  3. http://blablablabber.blogspot.com/
  4. http://a-y-i-e-sharing.blogspot.com/
  5. http://cikqiqicute.blogspot.com/
ni antara y fy perasan, nk copy semua penat jugakla..tp ada jugak y fy xdpt trace memandangkn masa berpindahan ke domain ni, byk benda y fy buang termasuk aplikasi mister linky, y ada sekarang ni adala y baru..rasa sedih pon ye jugak, yela tiba2 je ramai y senyap.. agak2 nnt semua orang pon akan hilang ke? ntah2 nnt fy pon akan senyap jgk..sayangnye kalau end up macam 2 jgk..bak kata org dulu2, "zaman kegemilangan sudah berakhir"..huhuhu =[

25 comments :

  1. ini sume gara2 penangan laman sosial fb cheq ppjoy!

    ReplyDelete
  2. Uruchimaru @ kf: ada ape ngn fb ye? fy tgk bese je..hehe..

    ReplyDelete
  3. nie semua sebab tumbler kot..skng rmai sgt buat bnd tuh..munie still here..:)

    ReplyDelete
  4. BUDAK NAKAI: ala..tumbler 2 ape plak? fy xtau la..huhu..sedih bebenor teman..

    ReplyDelete
  5. Syaza Syahira: waa..awalnye deme g braya..huhu

    ReplyDelete
  6. idea makin kering kot..
    xpun bz nak ry ni..
    hehe

    ReplyDelete
  7. idea ader, tp tgn ni malaz nk gerak...kuikuikui

    ReplyDelete
  8. tu lar..mane ntah diorang ni..huhu

    ReplyDelete
  9. tieha ismail: sini tgn 2 fy jentik bg rjin kit..=]

    ReplyDelete
  10. ejum: ape lg ejum..g la carikan jawapan..fy da tnye da..huhu

    ReplyDelete
  11. hehe.. dorg berehat amek mood beraye 2 fy.. nampaknye aie lom jd blogger tegar di mate fy..ahaha..
    erm..nana dia dh keje so xckp mase rasenye nk berblog cam dlu..

    ReplyDelete
  12. darkbatman: waa..aie wat ayt sedih plak..aie mmg la blogger tegar + otai, tp aie still aktif..xde msalah la kot..jgn sedih2 ye abg ketul..

    nana da keje da ea? ptotla..xpela, doakan je kejayaan dia..thnx aie..=]

    ReplyDelete
  13. cheqppjoy...chakkkk...hehehe..xtsgka lak blog cik qiqi tsangkut..jangan la cdey2....cik qiqi masih lagi nak aktif kan dr cm dulu...cume dalam sebulan nie mcm2 masalah mlnda...ngan xcdentnye...ngn lptop cik qiqi de kt tgn mnusia xbtggung jwb le..mcm2 hal jd..xtniat tak nak bls knjungn2 cheqppjoy, n len2....meh kite sme2 aktf kmbali..hehehehe...amboi...baru cik qiqi prasan..da berdot com. gitu...thniah2..heehehe...jgn cdey2 tau

    ReplyDelete
  14. baru uncle nak masukk topik..cik qiqi dah muncul kembali hihih..mgkin kelibat sebahain yng menjadi rindu-rinduan ada komitmen masing2. atau pun kemungkinan bila segalagamedalam FB sudah merajai hati ..atau pun tenang-tennga mencari ilham jana hasil yang lebih baik...sabar...uncle kan ada bwahahahaha

    ReplyDelete
  15. salam singgah sini jd kawan
    jom kalau senang kita tukar2 link jom

    ReplyDelete
  16. CiK QiQi: ala..sianye CiK QiQi kita ni..nnt bulehla share sume 2 kt blog kn? hope CiK QiQi cepat sembuh n dapat berblogging mcm dulu..=]

    ReplyDelete
  17. uncle: fb?? fy rsa fb xsetanding la ngn blogging..fy on9 fb semata2 nk maen game je..rasa fb ni sama je mcm ngn ms n friendster..hehe

    ReplyDelete
  18. AngahSayang2314: ok..nnt singgah2 ye..

    ReplyDelete
  19. AngahSayang2314: ok..nnt singgah2 ye..

    ReplyDelete
  20. AngahSayang2314: ok..nnt singgah2 ye..

    ReplyDelete
  21. Mungkin selepas ini zaman kegemilangan yang lebih baik akan datang =)

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)