Tuesday, August 3, 2010

ENTRY TERTUNGGAK - PART 2 (SABTU)

DAY: SATURDAY
DATE: 31th JULY 2010

1st day kat Cameron Highlands xda ape sgt..lgpon kitaorg sampai pon da petang and semua org memang da pena..lepas check in apartment, masing2 cari port untuk landing..nak makan pon xpayah pergi jauh2 cos tuan punya majlis da sediakn diner untuk kitaorg..acara makan ramai2 katanya and keluarga belah laki pon makan kat situ jgk..so senang la nk kumpul ramai..=]

2nd day kat CH kitaorang gerak lebih kurang pkol 9 pagi..mula2 2 kitaorg pergi ladang cactus..adik fy, meme muncung je bila sampai kat sini sbb dia budget mula2 nak pergi ladang strawberry..sempat la dia pasang angan2 nak breakfast makan strawberry..demand ko ye, padan muka kene makan cactus..haha..


lebih kurang sejam tengok cactus and beli2 kit, kitaorg pon gerak plak ke ladang teh..dia punya jalan xpyhla cakap, kecut2 perot..jalan sempit tp kenderaan banyak btol..da la satu line je..bila kenderaan bertembung pergh sakit je perot ni..lagi2 bas, da la besar kene gerak slow je..tobat xmasok ladang teh ni da..haha..

masa kat ladang teh 2, kitaorg sempat melawat kilang teh boh..menurut tourist guide 2, kilang ni y dibina awal tahun 1920-an adalah kilang y plg lama bertapak kat CH..fy tgk pon memang da usang kit tp still dalam keadaan y terjaga..kat dalam kilang 2, fy dapatla tengok camne diaorg memproses teh..xcomplicated sangat proses dia cume makam masa y agak panjang je..

masa kitaorg kluar dr ladang teh ni, jam da menunjukan hampir pkul 12..and masa ni pak cik fy da dapat call dari tuan punya masjlis, mintak kitaorg datang makan kat apartment..so kitaorg pon trus gerak balik..on dway nk balik 2, jem bukan maen truk lg..ape y fy peransan, CH ni ada 1 jalan je nak pergi mana2..mmg xde jalan alternatif, kalau2 something happen, mcmne le nk evacuate CH agaknya..minta2 di jauh kan la..dalam perjalanan balik 2 sempat jgk kitaorg berenti beli barang2..da shopink2 pkol 2 lebih baru sampai apartment..lepas 2 da xg mane2 sbb nk prepare untuk majlis malam 2..sambungan cerita ni adala di sekitar majlis perkahwinan kak ita.. kalu rjin 2ngu la ea..=]


9 comments :

  1. syoh ah cameron.tak penah pegi lagi nih.haha.btuah pnya anak pahang:P

    ReplyDelete
  2. prnh p skali je cameron highland.. :P

    ReplyDelete
  3. bspotgurl: boleh thanla.tp lg best g langkawi kot..hehe

    ReplyDelete
  4. sizukaDeboss: ada anak pahang 2 cameron highlands xpenah pergi, tp da menetap kt auckland..lagi syok..hehe

    ReplyDelete
  5. selendang tu cantik! teheeee

    ReplyDelete
  6. pjaz tomay..hihi.. nak stawberi cket.. :p

    ReplyDelete
  7. x penah sampai lagi..
    huu.. besarnya kaktus..

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)