Friday, August 6, 2010

ENTRY TERTUNGGAK - PART 3 (MALAM SABTU)

DAY: SATURDAY
DATE: 31th JULY 2010

malam tu, lebih kurang pkul 8, majlis menyambut menantu yang diadakan di Equatorial pun bermula..tema pengantin still la maroon dan putih..and malam tu, kitaorg disajikan dengan Chinese Course Diner..first time ni fy mkan makanan cina..tengok menu dia macam byk je makanan..hehehe..ye2 makan lgi..makanan ni dihantar satu per satu..so, entry kali ni fy akan tunjukkan hidangan malam 2..=]

1) Five Harmony Combination


2) Shark's Fin Soup with Crab Meat


3) Roasted 'Pi Pa' Chicken


4) Vegetables with Mushroom and Scallop


5) Fried Tiger Prawn with Butter and Oat


6) Steamed 'Kwai Far' Fish with Light Soya Sauce


7) Fried Rice with Ikan Bilis


8) Hot Leng Chee Kang


9) Chinese Pancakes


jenuh jgkla nak tunggu setiap hidangan ni dihantar..nak makan je dekat 2 jam lebih..at the end xdekla kenyang ngt pon sbb da penat menunggu..ape pon, makanan ni boleh tahan la..sebab byk bnde baru 1st time rasa..mungkin xbrape nak kene ngn tekak fy..hehe..untuk majlis kali ni, fy berjaya snap pic pengantin..tp dr jauh je..kire halal la ye, nk tebus jamuan belah perempuan aritu..hehe..sekali lagi, selamat pengantin baru kepada pasangan ni..semua berkekalan hingga ke akhir hayat..amin...

MASYITAH & IMRAN


3 comments :

  1. wah...
    meriahnye...
    byk lak mknn nye..
    besh!

    ReplyDelete
  2. syok gila byk mknn kak pp.mesti knyg gila kann.eh shark fin soup sedap ke?

    ReplyDelete
  3. Sejenak tafakur dalam kehingan……..
    Memaknai arti hidup dalam seraingkaian khilaf dan dosa…..
    Lisan kadang tak terjaga,….
    Jannikadang terabaikan,……
    Hati kadang berprasangka,….
    Sikap kadang menyakitkan,…..
    Harapan ini akan menjadi indah…..
    Jika maaf & silahturrahim ada diantara kita.
    Selamat menempuh bulan suci Ramadhan 1431 Hijriah.
    Mohon maaf lahir dan batin.
    Semoga Allah selalu memberikan
    Taufiq, Hidayah, Maghfirah dan Ridho-Nya untuk kita semua.
    Amiiiii….n !

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)