Wednesday, June 30, 2010

MARI CIUM KETIAK LELAKI - BACAAN KAUM HAWA SAHAJA...

benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan yang dialami oleh wanita? Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University of California beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan melancarkan perjalanan haid.

Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America. Sebelum ini, bau ketiak lelaki yang sengaja " diproses" daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh "digoda" dengan bau lawan sejenisnya. Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut.

Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur. Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang..

P/S: kepada kaum hawa, kalau tengah stress tu bolehlah cium ketiak suami/tunang/boyfriend.. kalau boleh korang tonyoh terus muka korang kat ketiak diaorang ni..hahaha..n bagi kaum adam pulak, simpan bau ketiak tu untuk orang tersayang...jgn lupa ye, lepas ni kalau isteri/tunang/girlfriend asyik nak tension je, mse balik kerja or riadah, korang calit sikit bau ketiak korang kat orang tersayang 2..insyaallah mood dia akan ok lepas 2.. selamat mencuba & kepada kaum hawa jangan dok tension...nanti kena cium bau ketiak pasangan korang plak..hehehe..

untuk lebih info klik sini

KETIAK LELAKI

65 comments :

  1. hahahha... lawak la entry nie??? ade ke org sanggup bawu ketiak zairie nie??? pengsan kang... =)


    My Recent Post :
    apabila menjadi pemerhati GB

    ReplyDelete
  2. sy ada sorg kawan yg dah kawin..die cite yg die suke cium ketiak laki die..hahaha..

    ReplyDelete
  3. hahaha. lawak. ade ke pempuan mcm kite ni nak cium ketiak laki?? =D

    ReplyDelete
  4. hahaha terbaeek r entri ni..

    ReplyDelete
  5. penawar tu..pheromone namenye..:)
    kan ade cerite yang this women trlalu rindukan laki die smpai nangis2 tak boleh tido, then die pegi selongkar baju laki die yg telungguk dlm laundry bag n bwk tido. lepas tu die dah calm. the magical of pheromone ~uhuhu

    ReplyDelete
  6. waa..g2 ke..he2..ada yg snggup ke..

    ReplyDelete
  7. nur hidayah isa: haa..kan da ada bukti..hehe

    ReplyDelete
  8. iena.[banana]: ada..da wat xpriment da 2 kn?

    ReplyDelete
  9. Cik Bucken: haa..sbb 2 perempuan suka cium bau baju laki dia..kn kn?

    ReplyDelete
  10. sizukaDeboss: mne ada kantoi...nk kantoi knape?hehe

    ReplyDelete
  11. diriku: mst ada y sangup..dunt wory..=)

    ReplyDelete
  12. ahaks...
    sys...kalau znaa...zana x mo....hehehe

    ReplyDelete
  13. hemmm patut le bau ketiak aku best gila.. ada sapa nak cuba sebab aku memang tak suka pakai pewangi. jadi menepati kriteria artikel ni le

    ReplyDelete
  14. erk.. macam pelik je.. haha..
    tidak tidak~!!!

    ReplyDelete
  15. zana^as: jgnla gitu..nnt nyesal..hahaha

    ReplyDelete
  16. cemomoi: hehe..sila utamakn insan tersyg sblm offer pd org2 awam..=]

    ReplyDelete
  17. haha~ biaq betui?huhu~ klu trus pengsan cmne?;p

    ReplyDelete
  18. uiihhh..
    suami je buleh ni.

    kalau BF/Tunang belum buleh lagi..
    opss!

    ReplyDelete
  19. haha..btul 2 ..mijie pun pnah bce info nie..nnti boleh try nnti..haha..bez2..:)

    ReplyDelete
  20. ouh..no wonder la i xley lekang dgn baju bf i yg dh ade bau bdn tu..hahaha..i xkn cium ketiak lelaki..tp sekadar menghidu..

    ReplyDelete
  21. eiuuuwww...
    geli nyee...
    busuk!!!

    ReplyDelete
  22. AiDa AzRyN: kalu tahap pengsan mknenya org 2 da seminggu xbasuh ketiak..hehe

    ReplyDelete
  23. noor afzan: opss!! no komen..harharhar

    ReplyDelete
  24. mijie: wah!! hepynye kamu..ni mst nk tpnyok ktiak kt bakal wife kn?sian dia..

    ReplyDelete
  25. tieha ismail: jgn xmo2 sgt..nnt kamu tieha jgk y xley tinggal ktiak suami 2..hehe

    ReplyDelete
  26. Kniedaz: xkuasa xsemestinye xnk..kn kn?

    ReplyDelete
  27. lionteen: penah dgr x org ckp mcmni? busuk2 pon laki awk jgk?hahaha

    ReplyDelete
  28. shasha cartEr: yup..tats the reason.. maka, trus la melekat kt baju itu..ngee~~

    ReplyDelete
  29. hahaha
    i ske cium ketiak mydad time kcik2
    muahaha

    ReplyDelete
  30. farysa: ahahaha..mst u ni ank daddy kn?

    ReplyDelete
  31. mengapalaa ada pekerjaan seperti ini.. huhuhu

    ReplyDelete
  32. sapa yg kata tak suka, takmau dan tak sanggup tu... skang ni leh la cakap camtu... nanti dah kawin... jgn dok tarik2 tangan suami plak nak cium ketiak suami 24 jam... xmakan pun takpa, cium ketiak pun leh kenyang apa... :D

    ReplyDelete
  33. saya lelaki.tapi nak nak komen jgak kat cni..takde koje nak ceyom ketiak!!ahahaha..tp my gf suka cium baju saya.apakah??

    ReplyDelete
  34. perghhhh!!!lepas ni ad kilang diodrant tutup..tapi kalau bau ketiak lelaki dalam lrt ke bas ke..bukan sahaja mengelakkn ketegangan malah boelh bawak bertumbuk!

    ReplyDelete
  35. wohooo...mati katak jek nnt..
    bukan kurang stress..up..n up..n die..hahahaha~

    ReplyDelete
  36. pernah dengar jugak pasal ni. hahaha terbaik kan. kalau bau ketiak suami sendiri apa salahnya. hehe

    ReplyDelete
  37. hahaha...kalo ketiak wangi xpe..
    dpt baw org mkn bawang...pergh!! mantap!! :P

    ReplyDelete
  38. timhar: sbb ada permintaan kn?hahaha

    ReplyDelete
  39. mrzoab: btol2..skrg blehla ckp xsuka, kang da suka xmau lpas plak..sian suami 2 xleh nk g keje..

    ReplyDelete
  40. aren: haa..tau pon..nnt da kawin dia nk ktiak plak..hahaha

    ReplyDelete
  41. hentakbelipat: y 2 mmg la..da bercampur2 ngn bau org laen..da xnatural da..ce tnye petisuara, dia suka x bau ktiak hentakbelipat? harharhar

    ReplyDelete
  42. asfz lily: xjmpe lg ktiak y seswai ngn slera awko kot?hehe

    ReplyDelete
  43. Ichako: btol2, xde y salah pon...laki korg jgk.. [fy xkawin lg..hehe]

    ReplyDelete
  44. NaNaJoe: sila suh dia mnd bunga tiap2 ari ye..mgkin akn jd wangi..=]

    ReplyDelete
  45. kerol: cubela, baru tau btol ke x..hehe

    ReplyDelete
  46. macam menarik je bunyik nye tuh....
    jimat kos minyak wangi dan yg seangkatannya..hahahaha

    jimat air...

    ReplyDelete
  47. kerol: hehe..xsemestinye sentiasa sdap dihidu..kalu da tengik, tengik jgk..hehe

    ReplyDelete
  48. adoii..dah x da keja.cium...

    ReplyDelete
  49. yahaya: tgh cari keje la 2..hehe

    ReplyDelete
  50. ahaha tu baru bau ketiak lelaki. Belum bau mulot lg tu. ahaha eewww!!

    Aku : mak2, sian ma stress je blk keje.
    Mak : Memang la. Keja kan penat.
    Aku : Nak ciom bau ketiak orang tak.
    Mak : *Debussh*

    From : The Raven

    ReplyDelete
  51. The Crow Empire: haha..nice one..

    ReplyDelete
  52. lepas ni tak payah pakai deodaren dah la. he he he

    ReplyDelete
  53. @zana^as

    eleh..xnak konon..tengok la da kawen t..haha!

    -en.ary-

    ReplyDelete
  54. hahahahaha sengal je

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)