Saturday, June 23, 2012

My Final Year Project

FYP Title: Smart Sun Tracking with Automated Cleaning system for PV Modules

alhamdulillah, bersyukur ke hadrat ilahi, setelah berbulan-bulan lamanya bekerja keras untuk menyiapkan final year project, akhirnya berakhir juga semuanya..pada hari selasa lepas ,19 Jun 2012 fy dan rakan-rakan seperjuangan telah pon membentng dan mendemonstrasikn projek kami..bila da habis demo, mmg tenang dan lega sgt hati fy ni..projek fy ni xdekla 100% jd, tp adala rupa projek kn? bygkan la bertapa susahnya nak siapkan projek tu..bersengkang mata smpai pkol 2 pg ddk dekat lab secara haram...but they are all worth it..terima kasih kepada geng2 lab, rakan2 seperjuangan, mama, meme, azmil dan semua y terlibat secara langsung mahupon tidak dalam menyiapkan projek fy ni..tanpa korg, xtaula cmne je rupe fyp fy ni.. jom layan gambar :)

this is how i look like at 1.30am doing the fyp..huuu

Smart Sun Tracking with Automated Cleaning system for PV Modules...

6 comments :

  1. fy..dah final year eh..same la kite..gud luck :p

    ReplyDelete
  2. Hai .saya singgah sebentar di blog ini sambil godek-godek entry yang menarik.Blog yang sangat menarik dan juga content yang cukup bagus.Hope suatu hari nanti blog saya akan turut jadi macam blog yang hebat ini.

    Jom baca 3 entry terbaru saya.
    # Adakah Telan Air Mani Boleh Sebabkan Mengandung ?
    # Hukum Suami Pancut Luar Semasa Jimak
    # Sebab Islam Mengharamkan Seks Melalui Dubur

    ReplyDelete
  3. interesting project,how many watts does the PV produce?
    I last saw a working solar PV at Perhentian Kecil

    ReplyDelete
  4. @thomas it produce only around 300mA. the generated voltage is up to 10V..

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)