Tuesday, March 29, 2011

Bila suami nak minta kawin lagi..then si isteri...

..dialog suami isteri.. Seorang suami sedang mencari-cari helah untuk membolehkan dia berkahwin lagi.Antara alasan yang diberikannya:

Suami : Lelaki kawin 3 baru lah sah
Isteri : Kenapa pula?
Suami : Cuba terjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris, "satu" is one, "dua" is two, "tiga"isteri (is three). Baru betul dan sah!.
Isteri : Tapi abang kena faham Bahasa Inggeris, terutama tentang "singular" dan "plural"
Suami : Berkenaan apa tu?
Isteri : Satu tu "Singular"; dua atau lebih "Plural"
Suami : Contohnya?
Isteri : One car sebagai singular, two cars sebagai plural. Apa bezanya?
Suami : Ohhh... tambah huruf "s" untuk yang plural
Isteri : Betul tu. Sama juga la untuk abang
Suami : Macam mana pula boleh sama?
Isteri : Satu isteri abang MAMPU, jika dua isteri dah jadi plural, maka abang MAMPUS, tambah "s" je, kan?

Lepas daripada tu, si-suami tidak pernah lagi berceritakan hasratnya untuk berkahwin lagi...


31 comments :

  1. haha...terbaik la...nak copy boleh?

    ReplyDelete
  2. hahahaha..

    giler ah bini dia..

    suka3..

    ReplyDelete
  3. haha... nice catch la..:) FA pun ada buat entri beza wife & gf..:)

    ReplyDelete
  4. ahahahaha.. pdn muke laky 2.. gatal g nk kawen..

    ReplyDelete
  5. hehe.. mcm mana agaknye muka laki die yg mintak kawin 3 tu.. padam muka~

    ReplyDelete
  6. haha padan muke. gatal lagi nak kawen, kawen.. hmm..

    hai jemput la ke sana. :)

    ReplyDelete
  7. @manueng nk kopi buleh, teh pon buleh..hehe

    ReplyDelete
  8. best giler ayat ni. hukhuk

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)