Sunday, March 6, 2011

Apsal laki punya pendek perempuan punya panjang?

sila jangan salah faham dengan tajuk di atas ye..baca dulu list dekat bawah ni baru korang faham ape y fy cuba sampaikan..lepas tu fikir-fikarkan la kenapa jadi macam tu..betul ke x list tu? hehe..

LELAKI
1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis or
10. G surau

PEREMPUAN

1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan
3. Sempat mengumpat dulu
4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
7. Ramai orang, cari kedai lain.
8. Jalan lagi
9. Dah puas ati..masuk..
10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke??tak bersih?..eeeeiiii. .
13. Dah puas ati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi.banyak. .
17. Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput)
18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi?sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. Carik sayur pulak!
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
27. Ke kaunter bayaran
28. Tgk2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan "alaamak byk la aku ambik"
30. Sampai depan kaunter "berapa?"
31. Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2..
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
35. Tutup dompet. Ambik nasi
36. Tinjau-tinjau tempat duduk.
37. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!!
38. Cari tempat duduk lain
39. Jumpa.Duduk. .
40. Alamak.Air tak order lagi
41. Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betulkan0 tudung
42. Order air
43. Bangun
44. Ambik sudu
45. Duduk
46. Bangun
47. Ambik Tisu
48. Duduk
49. Air sampai
50. Belek dompet (Step tadi)
51. Bayar
52. Tutup
53. Minum air
54. Start makan
55. Tengok-tengok orang sambil makan
56. Makan separuh..kenyang
57. Sebab dah minum air
58. Letak sudu, letak garpu
59. Pinggan tolak tepi
60. Borak2 kater makanan tak sedap
61. Ngumpat2..tgk orang
62. Pukul 2, naik opis..
63. Ambik beg makeup, g surau!!!!!

44 comments :

  1. pompuan patut ikut step lelaki kat atas tuh:) 3 benda perlu cepat dalam Islam:makan,jalan,mandi:P hehe

    ReplyDelete
  2. saya simple...mungkin tak macam tue kot

    ReplyDelete
  3. haha tepat sekali! realiti kehidupan :)

    ReplyDelete
  4. perempuan tetap perempuan
    hmm =.=

    ReplyDelete
  5. salam

    hehe, lawak la, byk songeh.hehe.
    lelaki perempuan berbeza dan saling melengkapi :)

    ReplyDelete
  6. nama pun pompuan~hehehe~tapi bagi saya tak semua pompuan mcm 2 la~sy jenis x pikir pnjg~mmg wat pe2 ade je y x kena atau mengena~hehehe~

    ReplyDelete
  7. panjangnye...
    huhuu...
    pompuan so complicated ke...

    ReplyDelete
  8. pompuan kan complicated sikit. teehee

    ReplyDelete
  9. hahhaa laki 10 jah perempuan 64. dahsyat.
    tapi positive nya perempuan bnyak memerhati ;)

    ReplyDelete
  10. ahhahahahahahaha...
    bley tahan la lwak awk tu...
    :)

    ReplyDelete
  11. hehehheheeeee......... ade btl ade tidak...

    ReplyDelete
  12. singgah ahad jugak..
    haa..dulu pernah dapat gak pasal nie...tp menerusi email..pompuan nie teliti sikit..hehe..


    hmm...tp lelaki pas makan pergi hisap rokok lama2 tu kena masukkan jugak tue....sambil2x hisap rokok pun ada gossip gak...hehe

    hmm lagi satu masa makan lelaki pun ada yg suka gossip gak tau..:-)tp yg pasti time makan selalu org lelaki ni nk tackle pompuan laa...hihi..

    ReplyDelete
  13. rasenye list ni lelaki yang buat. tell me....
    -lelaki keluar lunch terus jadi BISU, tak bercakap langsung?
    -ikut pengalaman sendiri, lelaki lebih TERKIAL2 nak bayar kat kaunter. cashier dah bagitau berapa kena bayar baru nak keluarkan wallet n cari duit. kalau lelaki camni keluar dengan saye, saye cakap, cepat la sikit keluarkan duit tu!
    -lelaki tak kisah ye kalau makan tempat KOTOR?

    renung2kan dan selamat beramal. hehehehe~

    ReplyDelete
  14. sebab pmpuan punya panjang: pompuan(gedik) = semak. :)

    ReplyDelete
  15. erk, ngumpat tu suatu kewajipan ek? haha :D

    ReplyDelete
  16. adakah OE seorang lelaki????
    hehhehe...
    OE punya step guna cara yang lelaki guna sebab kebiasaannya OE pergi cafe sorang2..
    dan kalau berdua pun, pecah time nak ambil makanan tu...
    OE tak berapa gemar nak mengata pasal orang... takut nanti diri sendiri yang buat...
    hehehhe...
    (n_n)

    ReplyDelete
  17. Saya dengan bf,saya lg laju makan. X setuju!

    ReplyDelete
  18. tu dia panjang nyer tapi memang betul pun haaa ngaku!

    ReplyDelete
  19. @anies anessa

    nasibla ada y xikot list tu..u go girl!!!

    ReplyDelete
  20. @najwa's

    betul..tp xsemua org ley terima dia buat mcm 2 kn?

    ReplyDelete
  21. @myzasuki

    tp ada jgk perempuan y nk jd lelaki n lelaki y nk jadi perempuan kn?

    ReplyDelete
  22. @Mohamadazhan hjDesa

    betul tu..menyempurnakan antara satu sama laen kn?

    ReplyDelete
  23. @ qAsiH naDiRa

    hehe..yela..perempuan kn ikot mood.. kalu xde mood mesti xbyk ckp kn?

    ReplyDelete
  24. @Atsuko Ichirou

    awak pon perempuan..so amcam..rasa list tu betul ke x?

    ReplyDelete
  25. @deqlis

    betul jgk tu..ptot kne tmbh dlm list bab tackle n isap rokok tu..good idea =p

    ReplyDelete
  26. @нαηιмQαtяυηηα∂α

    betul2..suka je buat kalut depan cashier..nak ngorat kot?

    ReplyDelete
  27. @Lavender Harum Wangi

    nk kata ngumpat tu xdekla, tp suka bercerita kn?

    ReplyDelete
  28. @sophie

    hehe..dia nk awk suapkn kot?2 mkn pelan2..

    ReplyDelete
  29. @bee

    hehe..pn bee pon join jgk list ni ek? good2.. =)

    ReplyDelete
  30. @Orkid Edyliyne @ OrkEd

    hehe..bgusnye..kalu fy molut ni ada je bnde nk ckp.=p

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)