Sunday, February 20, 2011

SeMiNaR SofT SkiLLs TaMMAT...



hujung minggu y memenatkan!!! biarpun sekadar duduk dalam dewan and pasang telinga, tapi tetap rasa penat.. penat kene bangun awal, penat kene rushing pergi makan, penat tahan mata dari tidur, penat tengok jam dan penat segala2nya..

mula2 je segar, lepas setengah jam, layu....

sebenarnye, 2hari ni (sabtu & ahad) fy terlibat dalam seminar Soft Skills y diadakan khas sebagai persediaan untuk perlajar-pelajar y akan menjalani latihan industri pada bulan mei akan datang.. fy turut terlibat dalam golongan tu..seminar dua hari ni, bermula seawal jam 8.30 pagi dan tamat pada pukul 4.30 petang.. dan setiap hari akan diisi dengan 3 slot y mana setiap satu darinya di sampaikan oleh penceramah y berbeza..

y menariknya, ada antara penceramah ni y fy kenal..sorang tu bekas supervisor fy masa praktikal diploma dulu dan satu lagi ayah kawan fy..nasib la ayah dia tu xcam fy..hehe..sepanjang 2 hari ni, fy didedahkan dengan keadaan di dalam industri..etika bekerja, cara berpakaian, cara berkomunikasi dengan betul, risiko membuat keputusan, dan macam2 lagi..memang lengkap la, rasa boleh terus kerja je ni..hehehe..

en. pod, xsupervisor fy dulu..hasil zooming y xcantik.. =(

tapi da jadi adatla, ada penceramah y pandai tackle pendengar, ada tu maen belasah je..xpela kot, sama2 belajar kn? dan sepanjang seminar tu, kerja fy makan, makan dan makan..orang laen bawak beg isi buku, fy isi makanan..buku fy pegang je..hehe..macam2 la pangai..

gambar lelaki kacak boleh elakkan fy dr mengantok ye..ahaks.. =)

alhamdulillah, semuanya da tamat..bolehla fy kembali mengupdate peserta Smiley Baggy Giveaway..sambutan menggalakkan..tapi fy still xcari lagi barang untuk hadiah cenderahati...terima kasih kepada semua y sudi join..mana2 y still xjoin tu, jempot2la ye.. =)

The Most Valuable Employee

9 comments :

  1. nk mintak tlog ckit leh x????
    lupe nk gtau td....hehehehe

    ReplyDelete
  2. nak suh fy bt kod utk tab pd blog sy...
    nk centerkan..
    saya dh cbe bt kod,tp xjd pn..

    ReplyDelete
  3. xjd jgk...
    ble msukkn kod yg fy suh 2,trus hilg dgn tab skali....
    xthu hlg ktner...
    tp,xpe lh...sy dh remove tab 2...
    sy pakai label jela...
    nmpk cm cmel gk 2...heheeeee

    ReplyDelete
  4. Kalo penceramah best,g seminar pun best kan?

    ReplyDelete
  5. suker gambar 1st..mcm anak patung..comey!!

    jom join my 1ST GIVEAWAY lak..!!

    http://mummylovers-pinky.blogspot.com/2011/02/sticky-mode-1st-giveaway-fantasy-pinky.html

    ReplyDelete
  6. memang kalau duduk dengar je pun dalam dewan kulih boleh penat...
    penat menahan ngantok.. hehhe... (n_n)

    ReplyDelete
  7. mmg klaka n ada kebenaran kartun itu...nice sharing...ehehehhhehe

    ReplyDelete
  8. "gambar lelaki kacak boleh elakkan fy dr mengantok ye..ahaks.. =)" <-- xleh blah....haha =p

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)