Sunday, February 27, 2011

Rihanna : S&M video (illuminati)


korang da dengar belum lagu rihanna yang baru ni? lagu y bertajuk S&M y mula menimbulkan kontrovesi kerana kandungan lirik dan videonye y dikatakan tidak sesuai untuk kanak2, ala2 18sx gitu..teruk xteruk lagu tu, dah 11 negara banned S&M dari berkumandang dr radio dan tv..lagu ni pon kalau nak dengar dekat youtube, kene login tau..xbleh memandai-mandai je nak tengok..huhu..

S&M bermaksud Sadism (sadisme) and Masochism (masokisme)...Seorang individu sadisme diaktakan mencapai kepuasan seksual dengan menyakiti orang lain..manakala Masokisme adalah istilah yang digunakan untuk kelainan seksual tertentu, namun yang juga memiliki penggunaan yang lebih luas. Gangguan seksual ini melibatkan kesenangan dan kegembiraan yang diperoleh dari rasa sakit pada diri sendiri, baik yang berasal dari orang lain atau dengan diri sendiri.

antara sebab kenapa video lagu S&M di banned adalah kerana adegan rihanna menghisap pisang dan simulasi seks dengan boneka angin (y kene tiup tu)..dan ape y paling menarik perhatian fy adalah dengan bende2 tersirat dalam video ni..bende y kene perhati betul2 baru nampak.. fy pon perasan bende ni bila terbaca satu komen tu..


kalau korang perasan, kat belakang tu ada tertulis "princess of illuminati"..perkataan ni banyak kali diulang-ulang sepanjang lagu ni..taukan pasal illuminati ni..dekat Malaysia pon da banyak da pendedahan pasal illuminati@freemason ni..antaranya masa AJL24, kecohkan pasal wardrobe y dikatakan terdapat terlalu banyak persamaan atau kebetulan dengan illuminati..untuk lebih info pasal AJL & illuminati klik sini..


dulu kecoh lady gaga n freemason, sekarang rihanna pula..rasa kecewa menebal jgk kat hati fy ni..bkn ape, memang xdinafikan dari awal2 kemunculan rihanna, dia memang sexy gila..tapi lagu dia memang best..ingat lagi lagu dia y fy mula2 minat, unfaithful lepas tu umbrella pula.. suka gila kot, tapi bila da jadi macam ni, timbul rasa was2 untuk dengar lagu dia..yela, kadang kita xperasan ape y dia repekkan..


mungkinkah ini y dikatakan penangan cinta? lepas putus cinta dengan chris brown, konsep lagu y disampaikan hampir 100% berubah..lebih banyak y negetif dari y positif.. xmacam taylor swift, walaupun lagu dia mmg banyak lagu orang frust cinta, tapi still sounds positive..ni x, dendam je y banyak..

terpulanglah pada setiap individyu untuk nilai lagu ni..mungkin ada y rasa benda ni remeh-temeh je.. just lagu je pon..nape nak kecoh2 kn? fy just meluahkan pendapatan..suka ke tak suka, terpulanglah..y penting, ini blog fy, fy bebas nak meluahkan pendapat di sini..ye kn?



Rihanna: S&M Lyrics

Na na na na
Come on
Na na na na
Come on
Na na na na na
Come on
Na na na na
Come on, come on, come on
Na na na na
Come on
Na na na na
Come on
Na na na na na
Come on
Na na na na
Come on, come on, come on
Na na na na

Feels so good being bad (Oh oh oh oh oh)
There's no way I'm turning back (Oh oh oh oh oh)
Now the pain is my pleasure cause nothing could measure (Oh oh oh oh oh)

Love is great, love is fine (Oh oh oh oh oh)
Out the box, outta line (Oh oh oh oh oh)
The affliction of the feeling leaves me wanting more (Oh oh oh oh oh)

Cause I may be bad, but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me

Cause I may be bad, but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me

Na na na na
Come on, come on, come on
I like it-like it
Come on, come on, come on
I like it-like it
Come on, come on, come on
I like it-like it (Na na na)
Come on, come on, come on
I like it-like it

Love is great, love is fine (Oh oh oh oh oh)
Out the box, outta line (Oh oh oh oh oh)
The affliction of the feeling leaves me wanting more (Oh oh oh oh oh)

Cause I may be bad, but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me

Na na na na
Come on, come on, come on
I like it-like it
Come on, come on, come on
I like it-like it (Na na na)
Come on, come on, come on
I like it-like it
Come on, come on, come on
I like it-like it

S-S-S & M-M-M
S-S-S & M-M-M

Oh, I love the feeling you bring to me, oh, you turn me on
It's exactly what I've been yearning for, give it to me strong
And meet me in my boudoir, make my body say ah ah ah
I like it-like it

Cause I may be bad, but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me

Cause I may be bad, but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me

Na na na na
Come on, come on, come on
I like it-like it
Come on, come on, come on
I like it-like it (Na na na)
Come on, come on, come on
I like it-like it
Come on, come on, come on
I like it-like it

S-S-S & M-M-M
S-S-S & M-M-M
S-S-S & M-M-M
S-S-S & M-M-M


15 comments :

  1. lebih baik dgr lagu taylor swift kan? rasa sweet je...

    ReplyDelete
  2. mula2 lady gaga now rihanna plak? Pendek cerita dah tak nak dengar la lagu inggeris. Aish..was-was terus nk dengar mana2 lagu. Tapi selagi makna dalam lagu tu xtimbulkan rasa was-was. SArah still akan dengar

    ReplyDelete
  3. oooo...xpnh tw lak pasal video ni....dgr je....janji xterpengaruh.....

    ReplyDelete
  4. Rihanna n illuminati? Wahhh bende baru ni. Selalu dengar Lady Gaga boneko illuminati. Maknanya sekarang ni illuminati dah semakin berkuasa.. bahaya tu...

    ReplyDelete
  5. Wowowowowow S&M, ha ha ha... Nasib baik la tak berapa minat minah ni. No comment la about the Freemason thingies, kalau ya pun, kalau betul ler, rasanya tak berapa mengejutkan pun. Artis sana beb, who aren't? :)

    ReplyDelete
  6. sbb tu aku malas nk layan lagu2 sekarang ni..huhuhuhu..layan lagu rock kapak jerr...huhuhuhuhu....

    ReplyDelete
  7. @Halusinasi

    betul2..taylor pnye lagu buat org rasa bahagia.. =p

    ReplyDelete
  8. @SaYraH WonDerLanD

    sbb tu bila fy download lagu, fy akan cari lirik sekali..hehe..

    ReplyDelete
  9. @Faizal n Fashitah

    betul2..diaorg ni la penyebar2 nye..ramai peminat mksdnye ramai pengikut kn?

    ReplyDelete
  10. @Gen Fujita

    betul tu..byk2 nye agama pelik2..huhu

    ReplyDelete
  11. Takpe kalau nak dengar lagu mereka nih...termasok rihanna ataupun Lady gaga...Mereka nih mesti nak kene buat video2 atau lagu yg penuh Kontroversi untk mereka terknl...dlm satu album mesti ader satu atau dua lagu yg mncetus kontroversi...pastu dh x der lagu...Saya nih peminat setia Rihanna dn Lady Gaga...saya dh tau taktik mereka(artis2 omputeh) untuk mencapai populariti.. Kalau nk dgr boleh..tapi takyah ekot cara mereka. :) ambik yg baik dri mereka buang burok dri mereka..heheh

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)