Friday, December 3, 2010

SPM, masa untuk bercinta?

peperiksaan spm masih lagi berlangsung...fy pon xsure bila tarikh last spm tahun ni..tapi y fy pasti, kira2 5 tahun lepas, fy pon sedang menduduki spm..sedar xsedar, da 5 tahun da fy tinggalkan shah pekan..tiba2 je rasa sedih sangat..rindukan kawan2 sekola dulu..ada y still contact, ada y da hilang..masing2 da buat hal sendiri..tapi fy tau, kenangan masa sekolah dulu, xsiapa sanggup nak lepaskan...

kelakar jugak bila fy ingt time spm dulu..kedudukan fy dalam dewan spm memang la strategik.. dikelilingi oleh orang2 y memang fy minat..bukan 1 tp 2..haha..tapi fy jela y tau..bayangkanla, time tengah exam pon fy boleh ushar orang..xpyh pandang belakang pon xpe..just angkat calculator n tengok dari cermin dia..ada reflect kn? hehe..y sorg lg just jeling2 je..tp sekadar suka tengok, nak cakap xberani..haha..hampeh betul..

cube teka mana fy?

y cerita ushar2 orang 2 satu hal, tapi korang jangan xtau time 2 fy ada bf..satu batch dengan fy.. kitaorg kaple pon mse dekat2 spm..orang laen sibuk stdy, fy plak sibuk bercinta..dia kelas laen, fy kelas laen, so kitaorg memang jarang dating..kalau terserempak pon maen jeling2 je..dalam dewan dia ddk jauh kt depan...so line mmg clear la kan nk ushar budak 2 org 2..

suasana dalam dewan spm


yang 2 memang xpatot dibuat contoh ye semua..sekadar teringat kenangan time spm dulu..2 adalah antara bende2 y buat fy excited nak masuk dewan..kalau sekadar nak hadap paper exam, memang menggeletar je lutut sentiasa..fy ingat lagi time paper last kitaorg, masing2 bawak jam loceng..sampai masanya, semua jam berbunyi menandakan da abis paper, dan jugak spm..

soronoknye time 2, budak laki semua maen sign2 kat baju sekolah..budak perempuan balik hostel barula leh maen sign2 baju..macam2 la cara menandakan tamatnya xpm.. masing2 tarik nafas lega..tapi, time 2 budak2 account xabis lagi..sian diaorg..kitaorg da melompat-lompat kegembiraan, diaorg still kene hadap paper lagi..time 2 y da merdeka budak2 bio & lk je..

sebak plak rasa bila imbas kenangan masa spm dulu..kalu nak diceritakan satu-satu, memang xkan abis..kitaorg xpernah buat lagi reunion besar-besaran..fy ada dgr cerita, diaorang nak buat lepas 10 tahun..kalau betul la, memang best..masing2 da berkeluarga time 2..xke kecoh jadinya nanti..? fy harap sangat, kitaorg dapat jmpe lagi..betul2 rindukan kwan2 skolah..InsyaAllah, kita semua akan jumpa lagi..miss u all bery2 much.. (-_-)

5 BUDI , 2005

GOOD LUCK UNTUK SEMUA Y MENDUDUKI SPM..=]

P/s: agak2 berapa fy dpt time spm dulu? hehe..

21 comments :

  1. Ya Allah...
    tiba2 rasa rindu sgt masa SPM dulu..
    sgt nostalgia..
    err.. sy start bercinta pas SPM.. hehe..

    ReplyDelete
  2. sape yg tngkap pic time exam tu..ehe..kalau pk time spm dulu..rase klakar pon ade..gerun!

    ReplyDelete
  3. @niesz

    jgn xtau...pengawas peperiksaan y tlg tangkapkan..hehe

    ReplyDelete
  4. tetibe rindu sekolah...spm is scary...percayalah..haha

    ReplyDelete
  5. SPM lah menda yang tak mahu ulang!!

    Saye buat 2 Contest yang sangat mudah! Datang lah jengok:

    1) Minyak kelapa dara FREE dari MAHA2010

    2) Cuba teka berapa banyak barangan IKEA

    Join meh~~

    ReplyDelete
  6. @khaiyisah husna

    maunye xscary...lutut pon rsa longgar je time nk melangkah masuk dewan kn?

    ReplyDelete
  7. @karipapsayur

    hehe..sesungguhnya fy sudah patah hati bila semalam salah teka 1 contest ni..2ngu semangat da ok baru leh join contest teka teki.. =]

    ReplyDelete
  8. selalu org kata form 4 yg masa cinta dan honeymun hehe

    sis teka yg no dua tu gamba fy hehehe

    ReplyDelete
  9. pergh, terbaiklah pengawas peperiksaan tu!siap leh tlg amek gambar lg..hehe, dulu tak penah terfikir lak nak bwk loceng mcm fy buat tu..zmn saya dulu, bdk2 laki gantung bendera tulis "kami dah merdeka" haha mmg lawak ble igt blk.. :P

    Terkini :
    Lagu jiwang vs Lagu baru
    Jom join contest kesayanganku!

    ReplyDelete
  10. brape kamu dpt untuk spm?..hehhe...

    saye tak pernah bercinta mase sekolah...semua pon skema je bebudaknye..huhu

    "REALITI
    dunia sementara @ feez-cucuatokaji"
    "

    ReplyDelete
  11. @nuriz

    akak hebat!!tepat sekali tp xde hadiah..hehe

    ReplyDelete
  12. @Siti

    uik..kt bendera 2 msti ada jawapan kn?hehehe

    ReplyDelete
  13. bestnya ada gmbr kenangan time nagh exam. hehe..
    humm nabila time nak spm la ada mamat nak kenal2. haha cm pew jew! :P

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)