Saturday, November 6, 2010

SaPe BaNNeD SaPe???



masih berkaitan dengan kes kene banned dari shoutmix..kalau semalam fy target y ip address fy kene banned oleh owner blog, hari ni fy dapat information laen plak..information bukan solution ye..dari entry fy semalam, ada 2 orang student UMP telah memberi komen y bernas, lalu membawa fy pd 1 kesimpulan..ape komen diaorg? jom bace..


nampaknye kedua-dua blogger ump ni pon terima nasib y sama..so apekah sbnrnye y berlaku kat sini? fy rasa, kitaorg punye server/ip address y berpusat di umo y kene banned.. bukanye kene banned dengan account shoutmix korang, tp kene banned oleh shoutmix sendiri..pedih hati i tau..nampaknye semua blogwalking fy akan tersekat separuh jalan...

kalau blog 2 guna cbox or ada chatbox selaen shoutmix xpela, tp mcmne kalau blog 2 hanya ada 1 and y satu 2 plak shoutmix, memang nayala..dan fy jugak tau bukan tempat fy je kene banned, banyak lagi kawasan y kene banned, xkisah la umo ke x..ramai kan y kene mcm ni? at the end of the day, fy rugi korang pun rugi sbb traffic mmg jatuh..so semua orang, xnk letak cbox ke? ape salahnye...kn kn? hehehe...

HIDUP BLOGWALKING!!!! (^_^)

26 comments :

  1. fy.. x try hantar email ke, telegraf ke kat shoutmix.. mintak perjelasan..

    ReplyDelete
  2. hehe!!
    terbatas semua activity blogwalking..
    sabar2 yea tak lama lagi elok balik la kot.. :D

    ReplyDelete
  3. sian fy..tora br nk gtau yg ip fy tu x de pn dlm listing banned ip sb tora..nape ye jadik cmtu..mmg pening gak la kn nk bw nti..

    ReplyDelete
  4. certain shoutmix je yg bermalasah..biasa je kot..semalam akak pun tak dapat shout kt beberapa blog..hari dpt dah..line jam kot...huhu

    ReplyDelete
  5. Zairie Husin: da send, tp xde reply pon?

    ReplyDelete
  6. Amirrah Zawani: haha..xkire..nk jgk bw..=p

    ReplyDelete
  7. MiSs TOrA: 2la..fy da agk da sbb rmai y fy msg ckp mcm 2..xtaula mcm ne nk wat ni..

    ReplyDelete
  8. Kalamhati: mgkin jgkla..sbb mlm td lepas pkol 12 boleh dikatakn smooth je fy bw..xde pon sangkut2..

    ReplyDelete
  9. Nur-Za Marlyana Mohd Kamal: kedua-duanya adalah kotak y kite gune utk chating 2..tp aplikasi dia sedkit berbeza..kalau tgk kat blog fy, ada 2 kotak borak2 kn? y atas adala shoutmix, n kt bawah 2 cbox..cbox x sesensitif shoutmix..shoutmix ni byk pntg larang..=]

    ReplyDelete
  10. ken: hobi bliau mmg begitu..banned org aje..

    ReplyDelete
  11. aaa..apik pon kena yg same gak..duk kk2..adoiyaiii..susah2

    ReplyDelete
  12. apik pehe: huahuahua..hampeh plak ump ni..=(

    ReplyDelete
  13. susah kan kalau kena ban. adeh

    ReplyDelete
  14. sama laa kita..
    refresh balik2 pn xdpt...
    bila buka esoknya baru ok skit..
    cuma ada sesetengah masih xboleh..huhu

    ReplyDelete
  15. semalam dah kena.IP yg guna SM kena banned.

    ReplyDelete
  16. eyl: susah 1 hal ,sakit ati 1 hal..haha

    ReplyDelete
  17. ph1l1p: not sure, either someone or shoutmix itself..huhuhu

    ReplyDelete
  18. nunui Joe:2la psal, arini baru ok kit..nasibla.. =]

    ReplyDelete
  19. p[A]n[A]d[O]L: pe y elagu lama 2, " kite serupa bla bla bla.." jom nyanyi??

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)