Tuesday, November 2, 2010

MeRaPi DaRi KaCa MaTa CheQpPJoY

salam semua...da lama hampir 5 hari fy tinggalkan blog ni...mane ye fy menghilang? sebenarnye, fy ikut kakak n abg budi pergi jejalan ke Jogja..dan fy yakin semua orang pon taukan keadaan di Jogja sekarang ni..mula2 kitaorg pon agak berat hati nak teruskan holiday ni bila dapat tau berita psal G.Merapi..tp disebabkan kawan2 abg budi dkat Jogja yakinkan y jarak G.Merapi dgn kawasan y kitaorg nk pergi 2 jauh, kitaorg pon nekad jugakla nak teruskan holiday 2..

untuk entry pertama fy di jogja, fy nak share dua pic Gunung Merapi y fy sempat capture..tp kamera bese je, so pepaham jela ye..

1) pandangan Merapi dr flight


2) pandangan Merapi dr tgkt 4 hotel


mengikut dari ape y fy dengar, jogja ni adala kawasan tanah rata..so, xkire berapa jauh pon korang dr G.Merapi 2, korang akan still nampak gunung 2..sepanjang fy kat sane, Alhamdulillah xde ape2 musibah y berlaku..cume pagi sabtu 2 hujan debu turun kat sane..so byk tempat ditutup, lagi2 kawasan y dekat dgn Merapi..memang asap sentiasa bekepul-kepul kuar dr Merapi, tp xtaula bila Merapi akan memuntahkan lavanye..tp harap sangat xjd mcm 2..amin..

fy akan continue cerita pasal percutian fy di Jogja dalam entry akan dtg..sabar ye.. =]

18 comments :

  1. brpe hari kat sna
    have a nice day
    l)

    ReplyDelete
  2. Semoga mereka semua selamat dari malapetaka. Kesian diorang ni. Alhamdulillah negara kita takde gunung berapi.

    ReplyDelete
  3. fuh~
    memang nampak jelas gunung tuh 8)

    ReplyDelete
  4. Nak tanya soalan pelik skit..
    tak takut ke masa dok sana.. terutama masa melihat gunung merapi tu?

    ReplyDelete
  5. perghh...berani fy g sana..hehe..
    pape pun salam ziarah wat kali pertama :)

    ReplyDelete
  6. hafidz: 2la..pdhalnye tmpt kitaorg dgn g.berapi 2 mcm dr perak kt ktn je..jauh kot?tp jelas je nmpk

    ReplyDelete
  7. hafidz: 2la..pdhalnye tmpt kitaorg dgn g.berapi 2 mcm dr perak kt ktn je..jauh kot?tp jelas je nmpk

    ReplyDelete
  8. rozect: maunye xtakot..mcm2 pk..tp yakin je dgn keadaan..=]

    ReplyDelete
  9. dedoku: thnx sbb sudi singgah..=]

    ReplyDelete
  10. Im sure u felt the real valcano disaster..Syukur la selamat u slmt..

    ReplyDelete
  11. @na: yup.alhamdulillah xde ape2.. =)

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)