Thursday, November 25, 2010

Ko InGaT NaMa Ko ChoMeL???

nama sy amirah afiqah...kawan2 pangil saya fify..sy sendiri membahasakan diri dengan panggilan fy..mama sy y mula2 pangil saya dengan nama fify..sepanjang hidup sy, sy xpenah tanya macamna boleh dapat nama 2..sy fikir, "fy" 2 berasal dari nama pada surat beranak iaitu afiqah..dan setiap kali orang tanya kenapa pangil fy, sy akan jawab sebab nama sy afiqah..sampai la satu hari.....

beberapa minggu y lepas, masa 2 sy sedang menonton tv bersama ahli keluarga..sambil2 2 kitaorg beborak la pasal sepupu sy y baru dapat baby..isu y dibincangkan xlaen dan xbukan, pasal nama baby..tengah hot2 bercerita 2, tbe2 sy tanye dekat mama.

sy : mama, macam mana boleh start panggil kite fify ye?
mama: awk rasa?
sy : rsa sayang..tiba..
mama: ape?
sy : hehe..emm kite rasa sebab nama kite afiqah..kn ma?
mama: salah!!!
sy : da 2?
mama: sebab masa kecik2 dulu awak pakai produk baby fiffy..2 y lekat nama fify 2..
sy : erkk???

haa...lebih kurang macam 2 la ceritanye... rasa blur kejap... salah rupanya tanggapan fy..bayangkan la, lebih 22 tahun fy hidup, fy xpenah tau pon nama fify 2 dapat dari mana.. maen rasa2 je..korang penah tanya x parents korang macam mane korang dapat nama panggilan korang 2..kepada y maen rasa-rasa 2, bila la mencari cahaya dalam hidup korang..kalau xsesat macam sy ni..hahaha..

sekarang secara x official sy menjadi duta produk "FIFY"..so ibu2 di luar sana, sila la beli barangan fiffy..semua ada...dr untuk baby sampai la untuk ibu..hehe..tapi kalau pakai produk laen, pikir2 kn la dulu, mne tau nak jugak wat macam mama sy..selaen fiffy and kiko, ada xnama produk baby laen y seswai dibuat nama manja si comel anda? pikir2 kan la..

28 comments :

  1. kecik2 da pandai brand2

    gila brand btol

    haha

    sebaek mama bgtaw

    ReplyDelete
  2. comelnyer kamu masa kecik....:))

    ReplyDelete
  3. hehee..nice one! pakai fiffy ye..hehe

    ReplyDelete
  4. hehe memang chumel..nama amirah afiqah tu ada makna yg sgt baik..fy pun chumel gak..sapa kata tak..=)

    ReplyDelete
  5. haha. name pampers diberinya? kesian. hehe. taknak panggil anak saya nanti dgn jenama pampers. huhu :)

    ReplyDelete
  6. okar ar jename pampers tuh..

    sib bek x huggies ke, dnll..

    hoho

    ReplyDelete
  7. hihi comel nye history. kita dulu2 penah merajuk sebab nama kita susah nak eja dari nama adik. haha xD

    jom singgah:
    kenapa ikan tiada kelopak mata?

    ReplyDelete
  8. nasib baik tak bagi nama jonson dari produk johnson baby. haha

    ReplyDelete
  9. hihi...fiffy xper..jgn fitty! ikiki

    ReplyDelete
  10. haha...comel btol jawapan mak ko

    ReplyDelete
  11. eszol: mne nk brand, bese je 2..demi keselesaan anak2..haha

    ReplyDelete
  12. misyamissyou: hehe..nasib xpakai pureen, buruk benor nama 2..

    ReplyDelete
  13. Kalamhati: thnx..segan plak rasa..haha

    ReplyDelete
  14. Siti: hehe..kene 2ka jenama 2 kak..=]

    ReplyDelete
  15. Fello Ariza: betul2, kalau x msti malu nk ngaku nnt..

    ReplyDelete
  16. Mohd Wakiyuddin Rosnan: hye kamu..hehe

    ReplyDelete
  17. wunny: sekarang da xsusah da kn? hehe

    ReplyDelete
  18. Sasa Al-Sharif: style jugak kalau org pngil lfy jonson...hehe, jonjon pon sodap..=]

    ReplyDelete
  19. suzie rahman: uik, sikit g nk dapat fatty, sedih fy tau...=[

    ReplyDelete
  20. diriku: kiko ok ape,ada kn org nme kiko?

    ReplyDelete
  21. Dark Half: sebab mak sy pon comel..hehe

    ReplyDelete
  22. hahahhaha..comel gile~ nasib guna fiffy..kalo guna yg lain cam petpet ke..j&j ke..hikhik

    ReplyDelete
  23. hahaa...

    nasib pakai Fiffy.
    kalo jenama cuticura yg glamer dulu camno?

    Jom Baca Entry Dahlia: Jumlah Pendapatan dari Nuffnang

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)