Friday, November 26, 2010

aWaK BuaT Sy KeCiK aTi!!

yup..memang fy tengah kecik ati..nak kata sangat2 kecik ati 2 xdekla, tp boleh tahan jugakla..kali ni kenapa pula ye fy terasa? sape y buat fy kecik ati?kalau sesiapa y xsangup nak baca buleh la meninggalkan post ni..xda masalah...ok?

sebenarnya, hari ni, masa fy cek shoutbox fy, ada orang tinggalkan komen cakap mau xchange banner..fy pon ape lagi, terus masuk blog dia untuk amik banner dia..lepas da highlight code untuk banner 2, time fy klik tibe2 ada warning kuar...bunyi dia lebih kurang macam ni la...

"LOOSER! ee, xmalu eh nak copy org punye? wek ! HAHA"

fy faham kalau orang disable right click, sebab fy tau tujuan dia nak jaga kepentingan blog dia, tapi at least, tulis la something y sopan..fy xsuka kot ngn pekataan LOSER 2..niat fy datang blog dia baek kot, tp bila kene mcm 2, rasa bengang pon ada, kecik ati pon ada..ntahla..kalu ikotkan ati, malas nak amik banner dia, tapi rasa xbaek pula..

dulu, fy pon penah jugak disable right click, but then ada orang tegur susah nak amik info and copy kalau ada award, tag or GA..so fi enable kn right click semula..tp untuk menjaga copyright picture2 fy, fy letak watermark..ape pentingnye watermark? boleh rujuk pada post darkbatman kat sini.. fy sangup beli lagi tau watermark 2, just sebab xnak susahkan orang laen & diri sendiri di belakang ari nanti..

ape y fy nak tekankan kat sini adalah fy harap semua orang boleh pikirkan balik pekataan y guna dekat blog 2..lagi2 y memang ditujukan pada reader..ati i terluka tau..nasib la fy ni jenis kejap je panas, lepas 2 ok balik..fy minta maaf kalau ada pihak y terasa dengan entry ni..xda niat nak malukan siapa2, just nak memperbaiki antara satu sama laen..buat la ni sebagai ikhtibar, fy pon still belajar lagi psal selok belok blogging..sama2 la kita belajar ye..good luck all!!

28 comments :

  1. tak suke jugak bila ade keluar dialog box tuh... tibe2 macam geram..

    ReplyDelete
  2. betul tu fy..xpela klu nk guna disable right click tu, ok lagi la..xleh copy, blah je kan, tapi tak elok lah nk gunakan bahasa camtu. Tak semua orang boleh trima cara/bhs kasar sb emiey pun cmtu, klu emiey terbaca pun, emiey akn trase..

    ReplyDelete
  3. aah lah.
    bnyk belog waat disable right click tapi bahasa nyer tersangat lah bagus.
    mmg melambangkan bahasa jiwa bangsa betol.
    bukan ne sume org nk copy entry org lain.
    eh eh trpnjg plak komen. hehehe


    ;P

    ReplyDelete
  4. ohh..aJa pon x suke sgt lah..
    mcm2 perkataan yang x menyenangi kuar..ishh..rase cm mls da nk bw blog tuh..
    tapi bukan sume la..
    sesetengah je..

    ReplyDelete
  5. ilek fy.. blogger ne kita xleh nk pk dorg same.. sbr k..

    ReplyDelete
  6. fy jgn sdih2. nnt zama pun sdih. hehe. die patut gune perkataan yg sopan skit kalo nk disable bende tu. :)

    ReplyDelete
  7. aku takdak la dialog box tu. tapi cerita bab ayat kasar, agaknya blog aku pun selalu ayat kasar. so minta maaf dengan cik fy andai penah terbaca entri yg ada ayat kasar

    ReplyDelete
  8. sabar ye kak pp.kak pp kan cool.hehe.org skang ni mcm2 ragam~

    ReplyDelete
  9. tulisan dan lukisan mencerminkan peribadi
    samalah kita menjga etika berbloging
    agar semua hati2 yang dtg happy2....

    ReplyDelete
  10. based on 1st impression, klau ayat tu kurang myenangkan mmg akn bg kesan utk kita singgah situ utk kali kedua kn...

    ReplyDelete
  11. hurm tula...sabar jela ye klu :)

    ReplyDelete
  12. hati orang lain2 fy,sabar je k.dalam banyak-banyak blog yang best,mesti ada yang tak bestkan...lagi satu,try tgk kat blog saya bawah skali,saya tak letak watermark,tp sy letak copyright terus untuk 1 page.haha..

    ReplyDelete
  13. erkk. twuknye owg tuh.
    sbr ye cik fy :)

    ReplyDelete
  14. sabar ye fy..nasib baik fy kecik hati jap je..thanks sebab share..jadi peringatan tuk blogger macam yaty gak.

    yaty datang nak copy banner..sudi2 exchange banner ngn yaty ye?
    blog yaty tak buat disable right click :)

    ReplyDelete
  15. masturah idrus: 2la..rasa mcm kene kutuk depan2 je..=[

    ReplyDelete
  16. ♥-- emieysandra --♥: 2la..ape pon cara kene betul..thnx emiey..

    ReplyDelete
  17. faradeeba: hehe..xpe..thnx sebab sudi komen..

    ReplyDelete
  18. aJa: yela..y sesetengah je y buat mcm 2..t ok 2, ok sangat..xda masalah pon..=]

    ReplyDelete
  19. darkbatman: thnx aie..tgh sabar la ni..hehe

    ReplyDelete
  20. Nur-Za Marlyana Mohd Kamal: yup, tepat sekali..pekataan y elok itu perlu..=]

    ReplyDelete
  21. Sasa Al-Sharif: haha...org laen plak y trasa..xde hal la sasa..abg sasa? hahaha

    ReplyDelete
  22. sizuka[Izzati]: akak cool ye? nape dr dulu xkasik tau? menci!! hehe

    ReplyDelete
  23. S..U..D..@..I..S: setuju sgt..thnx..

    ReplyDelete
  24. caliph shuriken: memang pon..rasa tawar ati je nk bw..huhu

    ReplyDelete
  25. fauzibest5: emm, tp kalau org copy jugak mcmne?

    ReplyDelete
  26. cik ETTY: dia xperasan kot kata2 dia menyakitkn ati..thnx dear..

    ReplyDelete
  27. Miss Yaty: ok dear..nnt fy amik banner kamu..thnx..

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)