Friday, September 24, 2010

KaMeN RiDeR KaBuTo 2006

kira-kira seminggu lepas, time semua org sibuk beraya, adik fy sibuk je mengadap tv..rasa nak marah pon ada..orang sibuk layan tetamu, dia boleh plak duduk berehat..mane boleh dibiarkan, tak adil tau..so fy pon pergi la kat dia dengan harapan dia akan tutup tv 2..tapi bila fy pergi dekat dia, laen plak jdnye...

fy: ko tgk citer ape ni?
adik: kamen rider kabuto...
fy: best ke?
adik: bestla..abg y download...dia pon layan jgk..

fy pon join la tgk sama..tiba-tiba mata fy terpegun melihat sesuatu....

fy: sape dia ni? mcm cool je?
adik: diala kabuto..
fy: comelnya?
adik: nama pon watak utama...

sapa y fy tgk 2? siapa lagi kalau bukan mizushima hiro a.k.a. kamen rider kabuto/Souji Tendou serius comel gila muka dia, da la watak nk cool je..at the end of the day, dengan fy sekali layan citer 2..xpasal2 je..padahal cerita ni da lama kot..2006 tau...

last time pon sama, xpasal-pasal join diaorg tgk "Kamen Rider Decade"... wahaha..tapi sememangnye kamen rider ni best..teringat plak masa kecik2 dulu kitaorg tiga beradik (fy, abg and kakak, adik xda lagi masa 2) tiap2 petang duduk depan tv nak tunggu cerita suria perkasa baja hitam..hahaha..korang ingat lagi x cerita ni?



hebat jugak cerita jepun ni..walaupon gadget dia nampak macam tipu je, tp cara dia bertukar 2 y smart..jalan cerita pon memang layan..lagipun cerita jepun besela..banyak watak-watak y comel and jambu..rambang jugak mata tp di hati ni tetap ada hiro..wahaha...nak wat cmne, watak dia dalam 2 sweet gila, sangup tingalkan kawan y tengah lawan ngn worms sebab nak selamatkan awek sendiri..korang sanggup ke?

p/s: saya sudah jatuh cinta dengan hiro..dia cintakan sy x? sebenarnye entry ni dibuat untuk membuktikan chenta sy pd hiro..wahaha..ta buleh blah.. (^_^)

11 comments :

  1. cerita tu mase akak kecik lagi..
    lepas ngaji je cepat2 bukak tv.
    setiap hari jam 4 petang..
    lepas tengok cerita tu,
    berangan lak jadi hero..
    hahaha...

    ReplyDelete
  2. aku minat hiro jgk. penah tgk muvi dia yg tajuk drop tu.. dia jd gangster dgn rambut blond. jemput la tgk

    ReplyDelete
  3. hahaha.. sbr jela.. bleh lak dia tgk skali.

    ReplyDelete
  4. diana: betol2..kitaorg smpai gaduh2 ngn pengasuh sbb dia plak nk tgk drama..wahaha

    ReplyDelete
  5. tieha ismail: kalu suka jom tgk drop plak..

    ReplyDelete
  6. Sasa Al-Sharif: skrg jgk fy download..=]

    ReplyDelete
  7. darkbatman: kakak dia ni mmg cpt terpengaruh..sempoi~~

    ReplyDelete
  8. adik awk minat masked rider gak ke? samalah mcm sy gak biasalah kebanyakan lelaki ske masked rider ni... hehe

    ReplyDelete
  9. NICK IRFAN: xdekla..adik sy laki..sy je y pelik sbb tgk cite gitu..=]

    ReplyDelete
  10. sy suke kamen rider!!
    henshin!! rasakan rider kick!
    hyper cast-off!!

    hehe

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)