Thursday, August 26, 2010

CheQpPJoY akhirnya di DOT COM!!!

alhamdulillah, selepas berhempas pulas selama 2 minggu lebih, akhirnye berjaya jugak fy menukar blog fy ni dari dot blog spot dot com ke dot com..seronok betul, xsangka tercapai jugak impian fy untuk memiliki domain sendiri..xda ape2 niat pon, just sekadar memberi kepuasan diri sendiri je..tp sebenarnya fy xbuat ape pon..just duduk goyang2 kaki je..kerja2 memindahkan blog ni diserahkan seratus peratus pada abang fy..hehe..terima kasih ye abg!! =]

so, selama dua minggu ni jugakla blog kesayangan fy ni tersadai..abg fy pon satu, bila da settle bleh plak dia duduk diam2 xbgtau fy pon..fy y ada kt asrama ni plak termenung memanjang tunggu dia call..nasibla fy ada satu lagi blog, bolehla jugak wat pengubat rindu untuk berblogging ni..rasa2 nya da ramai da kot perasaan fy kat blog kedua ni..kn kn?

http://sayittoday.blogspot.com/

ape y paling menyedihkan fy adalah, dalam dua minggu 2, traffic menurun dengan sangat2 dahsyat..bila traffic turun y paling terasa effect dia adala nuffnang la..dari glitterati terus jadi ordianary..lepas 2 satu buffered pon xda..fy memang sangat2 jeles tengok orang laen update blog cite dapat buffered y bersepah-sepah 2..geram btol fy tau..

tapi sekarang ni, fy pon da dapat blog fy balik, harap dapatla kumpul traffic macam dulu..walaupun traffic fy xdek la kencang pon, but at least dapat memenuhi syarat nuffnang..perkara paling penting, bila dat 2kar jd domain ni, fy terpaksa la wat banner baru memandangkan banner lama guna url blog lama..harap semua orang y xchange banner ngn fy dapatla amik banner baru 2..fy harap sangat dapat berblogging macam dulu..

Photobucket


kalau sesiapa y perasaan layout fy still xbrubah lagi..fy ingat nak wat sendiri template 2...tp xpandai pula..kalau sesiapa y tau wat template harap dapatla ajar..fy da google tp still xjmpe y betul2 tepat caranya..fy nak template y 100% buat sendiri..buleh ke?da malas la nk copy2 code template orang..itu je kot utk post pertama fy di blog dot com ni..ada banyak bende fy nak kongsi ngn kawan2 sume..harap dapat la tunggu...take care friends..xoxoxo~~~

29 comments :

  1. congrats...
    teruskan usaha...
    capai ranking kat Alexa ye...
    =)

    ReplyDelete
  2. camne nak wat domain sendiri yer?

    ReplyDelete
  3. tahniah dah ade domain sendiri :) jeles..haha

    ReplyDelete
  4. wahh.. boleh ajar tak cara nak ada domain sendiri tu.. nak jugak ni.. hehe

    ReplyDelete
  5. ada beza ke domain sendirik ni..

    ReplyDelete
  6. MX: haha..ok2..tgh nk kejar la ni..

    ReplyDelete
  7. zalin: fy pon xsure..abg y buat..hehehe

    ReplyDelete
  8. unwanted: tenkiu ye..teruskn dtg blog ni..

    ReplyDelete
  9. Gen2Merah: nnt ada masa fy wat post..fy pon nk kne kaji y ni dulu..

    ReplyDelete
  10. swagger: thnx..i will do the same..=]

    ReplyDelete
  11. Cik Su pon nak jugak orang yang ajar wat template sendiri..cam ne ek..nak cari kat mne tu...Cik Su pon lebih suka buat template sendiri..tapi nak wat sediri tak pandai plak...setakat ni tutorial sume pasal chane skit2 je..

    ReplyDelete
  12. tahniah fy
    tmbhkn usaha lg mne taw dpt jd jutawan blogger...amin...

    ReplyDelete
  13. uihh..ptot la asek xbole bkak blog kmu..ghupe2nye tgh renovate!huhu
    nway,congrats sbb dh ad domain sndri.keep it up gal!;)

    ReplyDelete
  14. tahniah, semoga tidak lupa kepada mereka yang masih belum berdotcom..

    ReplyDelete
  15. kalo visitors turun, nuffnang pun boleh turun status ek? huhu

    ReplyDelete
  16. Selamat....saya juga nyusul next..

    ReplyDelete
  17. wahhh ... domain dah ada... lepas ni.. boleh la beli hosting pulak...

    http://blog-ayie.com

    Bagi sesiapa nak beli domain n hosting.. boleh la ke blog ayie...

    ReplyDelete
  18. Tahniah ka dapat domain sendiri.
    Lepas ni confirm bersemangant lagi untuk berblogging :D

    ReplyDelete
  19. bestnye..btw..congrates...hihi

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)