Saturday, July 24, 2010

YouThSaYs : SusPeNdeD

akhirnya, fy pon telah menerima nasib y sama mcm orang2 laen..setelah aktif dengan ys selama hampir 4 bulan, akaun fy pulak ditutup..fy pon xsure mana silapnya, tp menurut message y dihantar pada fy, diaorang cakap fy ada wat "misleading message" dekat shout box..seingat fy, fy xpenah plak paksa orang klik iklan fy..ntahla..bukan rezeki fy kot..last time fy tgk, baki y terkumpul da melebihi rm60..xsempat nk cash out sbb lepas fy cash out bln 6 aritu, butang cash out 2 xtimbul2 lg..pelik jgk..kalu ikotkn fy, ckop je rm 50 mmg nk cash out trus..xpela..fy layan kan aje..da penah rasa duit ys pon da kira syukur..benda free mcm 2 la, bila2 je bleh suspended..xkira la apa pon alasan..kepada youthsayer y laen, ati2 la..ok??

29 comments :

  1. sabarlah mungkin setakat itu sahaje rezki awk dgn ys..bagaimana klu awk join nuffnangs pulak !

    ReplyDelete
  2. hmmm.... takde rezeki la tu... i pun tak pernah promote YS kat sbox dan tak suka orang promote YS kat sbox. normally i used Facebook, setakat ni takde masalah and one of the legal place to advertise YS

    ReplyDelete
  3. yer ler memang cam tu le ys... tapi dah tak der rezeki cam mana sabar jer ler... banyak lagi tempat kita boleh cari sumber rezeki.... sebelum ni pun dah banyak saya dengar citer cam tu....

    ReplyDelete
  4. ye ke? i penah promote YS kat shoutbox, tapi tak paksa la.. dan bukan spam.. sekrg ni aktif promote kat fb je sebab ramai x suka letak kat shout box. so, malas la buat org x suka kan..

    apepon, mungkin leh reply n bg reason n janji x buat lagi kee??? mane la tahu dorg kasi can lagi..

    ReplyDelete
  5. baiklah kak pp.sy akan berhati2.tp sy bukan youthsayers.hakhak~cheers kak pp!
    p/s: duit lain byk lg kan?:P

    ReplyDelete
  6. cian cehq pp joy.. takpelah ,,cari sumber lain okay :)

    ReplyDelete
  7. Uruchimaru @ kf: sy mmg nuffnanger pon..hehe

    ReplyDelete
  8. Zairie Husin: fy pon rse2 mcm 2..huhu

    ReplyDelete
  9. Zack Zaifull: hati2, da ada da org kene suspended sbb wat mcm 2..=]

    ReplyDelete
  10. Wanzie: yela, nmde free kn?bila2 je dia bleh tarik balik..sabau je la..

    ReplyDelete
  11. Syima Emi: 2la, fy pon xpenah wat spam, tp ntahla..diaorg sj je kot sbb fy da penah cash out byk kn?

    ReplyDelete
  12. zither: masih lg mencari sumber laen..hehe

    ReplyDelete
  13. sizukaDeboss: xdekla byk pon, sume acc pon baru lg..hehe

    ReplyDelete
  14. xder rzki kot..
    xpe2...nnti echah klik2 kalo add nuff lak:)

    ReplyDelete
  15. da kna suspended ?
    isk isk.. aduyai bhye nie..
    isk isk.. ckup rm50 ja kna cashout klu nak slamat :)

    ReplyDelete
  16. erm..my sis pun kena suspended gak akaun YS dia, ada orang report as spam and thankfully YS ada sent screenshot dari laman mana yang buat report.

    ReplyDelete
  17. alahai.. nasib baik sempat merasa lagi.. kali ni punya bukan rezeki la tu. sabar je la ea..

    mana tau lepas ni tiba2 nuffy plak yg berlipat ganda BE.. hehe =)

    ReplyDelete
  18. oowhh..so far tak penah lagi..dh sthun jugak join ys..join utk suka2 je..so tak brapa nk harap duit ys tu..ada rezki insyaallah ada la kn..hehehe

    chill ek:)

    ReplyDelete
  19. echah mashuri: thnx..klik byk2 ye..hehe

    ReplyDelete
  20. abgferOz: btol2..tp lepas 1st cash out aritu fy da xleh nk klik butang cash out da..xtau la nape.

    ReplyDelete
  21. akuvision: 2la..xsemua org suka kot kite maen klik2 mcm 2...hehe

    ReplyDelete
  22. ASaDa RyutaRo: amin utk doa asada 2..hehe=]

    ReplyDelete
  23. RaMa2UnGU: i'll be back dgn acc baru..hehe

    ReplyDelete
  24. kat shoutbox tu maybe link kan name ke youthsay punye URL kot.

    ReplyDelete
  25. kdg2 tu kalau letak kat shoutbox mmg resiko.. tetiba salah masuk shoutbox org x suka, dorang klik report spam, mmg abis..

    ReplyDelete
  26. lionteen xpernah lg dpt duit2 dr mn2 rngkaian iklan ni..
    sedey jugak:(

    xpe la...
    sbr yek..

    ReplyDelete
  27. kalau letak kat shoutbox blog orang lain memang kena suspens , walaupun tak suruh klik ...

    tak pernah ada orang dapat duit lagi dari Youthsays ... misteri betul.

    ReplyDelete
  28. jom aktifkan nuffnang pulak..ehee

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)