Friday, June 11, 2010

YouThSaYs & CheQpPJoY

fy yakin y ramai kawan2 blogger y slalu dpt msg mcm ni dr fy..asyik bg link je kn mntk tlg klik..mgkin ada y rse krg senang n ada y xkisah..n fy harap semua xkisah la utk tlg klik kn link 2..fy sedaya upaya cbe elak dr wat YS ni mcm spam korg, tats y fy letak link YS 2 kt msg n bkn kt website..means bila korg klik je nme "cheqppjoy", tab y baru buka 2 xbukak campaign YS tp ke blog fy..n link 2 hnye akan ke YS kalu korg sndri y klik kt link 2..agak2 pam x 2?

knape fy tbe2 ckp psal youthsays (YS) ni? ini berikutan tindakan segelintar YS supporter y giat spamming blogger2 laen..tp rse2 fyla, org2 yang spam ni dia xde blog kot..sbb 2 dia wat mcm 2..cara dia spam adala dgn meletakkn link YS 2 kt address website pd mne2 chatbox@shoutmix..means secara pakse n rela, blogger y sdg sbuk wat blogwalking akan support campaign diaorg..y mndtgkn kegeraman adela, bila da jd mcm 2, aktiviti berblogwalking akan sangkut..

dan membuatkn org tmbh geram, bila dekat chatbox@shoutmix y sama, individu terbabit letak link YS byk2 tp gune nickname y laen..so time org berblogwalking, kalu klik link laen kt chatbox@shoutmix y sama, blogger akn stuck pd page y same..maunye xhangin kn?n sbb 2, fy prasan ada blogger y da banned link YS dr chatbox@shoutmix diaorg..so, utk org2 mcm fy ni, agak upsad la sbb da kne banned..huhu.
.

ape y fy nk ckp kt sini adela, fy rse xslah kot nk tmpgkn YS kt blog, letak kt chatbox@shoutmix jnji xkacau org..mcm fy, fy rse cara fy da btol da..tp kalu ada org y still rse marah n sakit ati fy wat mcm 2, fy mntk maafla..YS ni pon mcm nuff jgk, cume iklan dia xauto kuar mcm nuff..YS ni kne promote link kt org mcm 2 la lbih krg..n pd fy, cara plg mudah adela ngn promote link 2 kt blog..alang2 wat blogwalking, fy pon mntk la tlg klik YS..2 pon kalu korg nk..fy xpkse ok...

n kpd YS supporter y laen, arap korg gunela cara y btol utk dptkn klik..jgnla spam org plak sbb fy pon geram bila fy kne mcm 2..rse sedih jgk sbb tkot nnt sume org banned YS..da xleh cari side income..n kpd sume org y da tlg support campign fy, terim kasih byk2..fy mmg akan blas dgn klik jgk...so dunt wory..just tglkn msg n fy akan dtg balik blog korg..itu sj..thnx semua...



26 comments :

  1. suke entry nie coz nas gak ys member,lagi2 pernah kena kes bagi link yg xbetol@ spam kat shoutbox nas...cth ada tulis camnie:

    nama dia: blogwalking..:)
    tapi lepas nas klik nama dye,tetiba kuar link ys...geram syeh.....
    tapi sjak2 akhir nie nas aware da,sebelum klik nama dye,nas check dlu...kalo dye spam kat sini,nas x tolong kempen dye...huhu...

    ReplyDelete
  2. hehe
    penah jugak mengamalkan spam kat shoutmix ni dulu
    tapi dah xbuat dah skang
    rasenyer macam tak baik plak
    sebab ada juge blogger yg marah
    hehe
    tapi fy buat macam tu oklah.takde sape nak marah pun.hehe.terpulang la nak klik ke tak kan

    ReplyDelete
  3. xpo kalo pasal kawan2 nieh nk suruh

    klik link sepuluh kali pon xamik hati pnye.....

    semua blogger cool ler xdo yg amik hati pnya...

    ReplyDelete
  4. nas:2la dia..fy pon ada jgk target sorg ni..mlas la nk sebut nme dia..da la asyin 2ka nick, kjp nme prpn kjp lg nme laki..pas 2 ckp follow..kite pon smngt la nk follow balik..alih2 bila klik ke account ys dia..nk marah pon ada..gram sgt2!!

    ReplyDelete
  5. En iLham: same la..mse mula2 fy wat YS, fy ada jgk wat cara mcm 2..tp sndri pon dpt rse xsronok..rse besalah kn..so fy stop la wat mcm 2 n wat method laen..so rse okla..hak org nk klik ke x..fy promote kn aje linknye..=]

    ReplyDelete
  6. aMoR: thnx sbb tlg klik..susah2 aje..tp alang2 da klik, klik la sume..hehe..lalalalaa....

    ReplyDelete
  7. untok kamoo pa2 pon xpa

    jnji bahagia

    ReplyDelete
  8. fy :yaty penah kena byk kali,ada yang kata bwalking la, follow u la...manipu je kan....cm ne kiter nak tahu link yang diberi itu adalah spammers dr ys....fy bg link selalu yaty support...dont wory k.=]

    ReplyDelete
  9. Nur Hayaty: btol2..kes y mcm 2 la y fy xsuka..risau je kang sume org bengang ngn ys..wat cara mcm 2, mmg la org marah..hehe..thnx yaty!! i suport nuff u jgk tau!!

    ReplyDelete
  10. baru2 ni rasa marah ngn idzuan89.. dia ni org ys jugak.. tp guna taktik menipu..

    guna sampai 4 nama. adam / wan ntah ape2 lagi..

    taip plak,

    adam : blogwalking..
    wan : click2
    linda : BW

    tQ gak la sudi menconteng.. tapi kena cara elok2 la..

    cara fy dh ok dah.. tak menipu n x memaksa.. i loike.. :P

    ReplyDelete
  11. ASaDa RyutaRo: alamak asada ni..hehe..fy beria la cover2 xnk tuju kt sape2..skali dia bg nme baek pnye..hehe..2la psal..tkot je org pndg slck ngn sume YS..thnx asada..jgn malu2 support cmpaign fy okek?hehe

    ReplyDelete
  12. lah...awak pun YS member ker...betullah mcm cakap awak tu...x elok spam2...kan elok clear cut macam cara awak bagi link tu...kami semua xder lah stuck masa buat blogwalking

    ReplyDelete
  13. REMEDY: btol2..sy skadar mncari sesuap nasi..hehe..nk mntk tlg org mstla wat cara elok..kn?

    ReplyDelete
  14. lionteen klau ade link2 mcm tu,mmg mls la nk usha..
    hehe

    ReplyDelete
  15. salam..

    sbnrnye tot xfhm ngan mende ni..

    msa mule2 fy bg sal mende ni..tot xfhm pn..bukk pastu tot kuar sbb xfhm..hehe..

    bile mber wt, bru tau..huhu maaf ya..

    tp tot da nah tekn..ngeh ngeh.. :)

    gud luck for ur campaign

    ReplyDelete
  16. a'ah x salah bt cam nie..nie bkn paksaan kan..lainlah klu letak kt url..bgs jgk idea nie CheQpPJoY..:)

    ReplyDelete
  17. lionteen:lpas ni lionteen kne la usha..hehe..tbe pakse..=]

    ReplyDelete
  18. tot tot kecik: tot xnk wat ke?smbil2 kn..xdekla susah ngt pon..hehe..thnx tot tlg klik kn..=]

    ReplyDelete
  19. mijie: hehe..bgus ke?thnx mijie..laen kali tlg klik ye..hehehe..=]

    ReplyDelete
  20. yeay..saya sokong apa yg cheqpjoy ckp.xbek spam2 org ni.wt org nyampah je..btw,klik ys saye jugak ye.saya klik ys kamo..hehe

    p/s : semangat berkobar2 sebab bru dpt 1st cashout dr ys..

    http://lamansesawang.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. aren: wa!!da dapt dr ys!!fy xcash out lg.mlas..hehe..lama x 2 cek nk pai umah?

    ReplyDelete
  22. hahah sori susah nak paham

    try stadi kat cni ttg camner nak buat penulisan kemas2.

    http://ariffshah.com/entri-cantik-pembaca-suka/

    senang sikit paham. =)

    ReplyDelete
  23. tapi sebelum ni aku tak guna spam pon aku guna link dekat masg tu je..tp YS aku dah kena suspended..apa cerita ye..

    baca sini : http://innit.nuffnang.com/view.php?id=246835

    ReplyDelete
  24. Tn.Punya: ye ke? fy da lama da xwat mcm 2..emm..nnt fy cek balik cmne nk promote ys..sabar ye..

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)