Bahan A:
100 gm mentega
220 gm gula kastor
2 biji telur
1 sudu kecil esen vanila
Bahan B:
150 gm tepung gandum
1 sudu kecil serbuk penaik
125 ml susu segar
Bahan C:
125 gm mentega
125 gm krimwell
100 gm susu pekat
1 sudu kecil esen vanila
Cara penyediaan adunan kek:
1. Bahan A kecuali telur dipukul sehingga kembang.
2. Masukkan telur satu persatu
3. Bahan B dimasukkan secara berselang seli dengan susu segar. Gaul adunan sehingga sebati dan rata.
4. Sediakan oven pada suhu 170C.
5. Sudukan adunan ke dalam mangkuk muffin pada paras 3/4.
6. Masukkan ke dalam oven selama 20 minit atau sehingga masak.
Cara penyediaan adunan krim vanila:
1. Putar kesemua bahan sehingga kembang dan putih.
2. Hias kek cawan apabila sudah sejuk.
No comments :
Post a Comment
DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)