Friday, January 20, 2012

TuToRiaL BeSaRkaN iMeJ PaDa PosT

aritu fy ada jmpe satu tutor cara nak besarkan imej dekat post bila hover lalu dekat imej tu..so, fy pon ikot je tutor tu and walla..jadi..heee..but the beberapa lepas, ada org minta fy ajar cara nk besar kan imej tu..fy mmg xingt fy amik kat blog mana, so fy xdpt nak bg kredit..sorry n thanx utk tutor tu..kat bawah ni fy wat tutor pendek cara utk besarkn imej tu..

1. Dashboard -> Design -> edit HTML-> klik expand widget

2. taip control f dan search perkataan ni <head>

3. then paste kn coding ni kat bawah <head>

<style>
.post img:hover {
-o-transition: all 0.3s;
-moz-transition: all 0.3s;
-webkit-transition: all 0.3s;
-moz-transform: scale(1.2);
-o-transform: scale(1.2);
-webkit-transform: scale(1.2); }
</style>

4. save n publish

DONE! enjoy it :)

No comments :

Post a Comment

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)