Saturday, July 9, 2011

My 23rd Birthday.. is it good or nightmare - its on july 9 2011 !!!

tanggal 9 julai 2011, satu lagi titik hitam telah dilakarkan dalam sejarah Malaysia..sedih bila tgk, bangsa kita bertelagah antara satu sama lain..siapa y dapat untung? bangsa kite ke? xjugak.. bangsa kite la y paling rugi..bangsa laen ke maen gembira lagi bertepuk tampar melihat kebodohan kite.. ntahla..ape nak jadi pon xtau..

fy xmau la komen bebyk pasal isu y sensitif ni..masing2 ada pendirian masing2..kite bukanye budak2 lagi..da besar panjang pon..da boleh pikir y mne baek dan y mne buruk..terpulang la pada diri sendiri untuk pilih jalan terbaek..

untuk fy plak, tanggal 9 julai 2011 ni memang xkn fy lupakan..alhamdulillah, genap 23 tahun fy hidup di atas muka bumi malaysia ni..fy bersyukur sesangat..xkirela ape pon org cakap, tp pd fy negara malaysia ni da cukup aman da..bertuah rasa hidup dekat sini..kalau ada y xsetuju dgn ape y fy rasa ni, sila la kemas beg n pindah dok negara org..mgkin lepas tu korg akan rasa susah senang duduk malaysia ni..balik msia jgn lupa wat sujud syukur ye..

ape pon, jutaan terima kasih fy ucapkan kepada family, saudara-mara dan rakan2 y sudi wish birthday dekat fy..nasibla ada fb, ada jgk reminder nk ingtkn besday sesama kite..hehe..terasa jgkla meriah walaupun sedikit (byk) tenggelam dek penangan bersih..segala doa kalian, hanya Allah y dapat balas..insyaAllah, fy jgk akan mendoakan kalian semua..

last sekali, tenkiu kepada rakan sekerje@sekelas y sudi belanja fy makan ari jumaat lepas..balik2 dr kerje, dgn peluh2 ni gigih je bawak fy g Secret Recipe untuk birthday treat..thnx dila..u sooo sweett..da la siap anta sampai rumah lg..i terharu ok..dgn itu, fy pon mencapapkan muka dila dekat blog ni..itu saja..terima kasih =)

senyum xberapa nak iklas sbb badan belengas n penat..huhu

sponsor besar semalam..tenkiu didi..hehe..

p/s: terima kasih semua untuk segalanya...korg semua la y mengubat kekecewaan y fy rasa..u make my day when others dont =)

38 comments :

  1. Salam...Abang Kassim berlari ke sini dalam kesibukkan kerana memBERSIHkan blog abang..Selamat Hari Jadi Buat mu CheQ!Moga panjang umur,panjang akal (lulus periksalah),nurah rezki,dapat husband kacak,kayo dan alim....aminnn!

    ReplyDelete
  2. fy..hepy bufday..x tau lak trikh lahir kite same...:)

    Sempena 9 Julai Ni Prince Nak Bercuti

    ReplyDelete
  3. thn ni bday fy yg ckp sejarah la kan..hp belated bday fy..semoga berjaya di dunia dan di akhirat..Amin^^

    ReplyDelete
  4. fy,.hepi birthday,..smoga Allah memberkati hdup fy slalu,.hehe,.comel slalu,.

    ReplyDelete
  5. epy belated bufday cheqpjoy!sowi lambat wish..huhu...ceria2 selalu:)

    ReplyDelete
  6. hehehe.. sadis sungguh.

    happy birthday lagi.. semoga ceria selalu, happy selalu..

    ReplyDelete
  7. happy birthday , kak fy...sorry lmbt wish

    ReplyDelete
  8. Selamat ari jadi.
    Sori lambat wish.

    ReplyDelete
  9. @ASSOYFINGER67 abg kassim mmg sweet. thun dpean wish lg ye=)

    ReplyDelete
  10. @pRiNCe 2la psal, kalau awal2 lg da tau ley celebrate sesama =p

    ReplyDelete
  11. wahhhhh hepy belated beday sygs ! ^^

    ReplyDelete
  12. kene baling tepung ke yunk?tehheee..btw epi belated bupday oke ;)

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)