Monday, April 25, 2011

Lencongan di Muzium Negara

sebelum ada sesiapa y salah faham, ini bukan lencongan baru kat area muzium negara ye.. ini adalah lencongan dr tujuan asal lawatan kitaorg masa lawatan subjek Power System Analysis ke NLDC Bangsar pada kira2 2 minggu lepas..da lama kn? tp ttp nk hupdate jgk cerita y da basi ni.. seriusly, fy ada byk entry basi y nk dikongsi..hahaha.. sila hadap dgn hati y terbuka ye..


sebabkan kitaorg sampai agak awal dr masa sebenar lawatan, so lecturer kitaorg telah meminta pak cik bas membawa kami ke muzium negara..mula2 kene la buat lencongan y berhemah spy semua org xlupa tujuan asal lawatan ni..nk jalan2 kemudian pnye citer la kn..so inila serba sedikit suasana di tempat kejadian.

sila abaikan pic kami y poyos ni..haha

sebelum kitaorg pergi muzium negara, kitaorg terlebih dahulu melawat Muzium Orang Asli, y ni free tau..bangunan dia setingkat je..bende y fy paling xleh lupa kat sini adalah info tentang cara-cara mereka di semadikan..ada y atas pokok, ada y kebumi dengan barang2 dan byk la lagi..takut jgk di buatnye..tapi dalam takut tu sempat jgk snap2 pic..hehe..byk lagi info2 pasal orang asli dekat sini..tapi kalau nk senang and malas nk datang sini, anda boleh google ye..

bergambar dengan duta pihak muzium..hehe

sumpit menyumpit..

bersebelahan dengan Muzium Orang Asli adalah Muzium Negara..untuk masuk kene bayar RM2 ye, tp untuk dewasa la..kalau budak2 harusla lagi murah..bangunan ni 2 tingkat, naek lenguh jgk la fy menapak dengan wadges ni..nasib xterpeliot je..kalau x jenuhla nk dipapah..tapi kalau ada y nk tolong dukung lagi bagus..ngeh3...

berani xberani kitaorg panjat bende ni..pak guard siap standby g takot ada y jatuh..hehe

sibuk bergambar pai lupa nak baca pasal info kat bawah tu..hampeh betul..

bangunan dalam bagunan, menarik kn?

around 1.00pm semua orang da berkumpul dekat perkarangan muzium..masing2 nk rehat kan kaki sementara tunggu masuk waktu..kene cepat2 la sbb pukul 2.30pm kitaorg da nk kne ada dekat NLDC Bangsar..cerita pasal NLDC Bangsar akan di update kemudian..buleh kn?

mesti ada y akan cakap poyo je pergi wat lawatan dekat muzium kn? pergila MidVal ke, times ke, mula2 fy pon cakap gitu jgk..tp memandangkan lawatan dekat area muzium ni pon da memenatkan kaki, xpe kot xgi mall..save sikit duit...lagi pon rasa berbaloi jgk, sbb dalam setahun berapa kali pergi mall berbanding dengan pergi tempat2 macam ni..kn kn? kite continue dlm entry akan datang ye...papai~~

ini yogi ye, bkn yoga tau..hahaha..

7 comments :

  1. comeiiinya kamu beryogi..hehe

    lama sudah xg muzium...

    xingat bila last pergi..hehe

    ReplyDelete
  2. da lame tak masuk muzium..stadium pulak yang jadi kunjungan tetap skang ni..huhu

    ReplyDelete
  3. haha..pernah pergi muzium negara.dari KL sentral,jalan kaki je

    ReplyDelete
  4. xpenah g lg.. teringin nk g.. =)

    ReplyDelete
  5. assalam cheq, itu le, cm pelik je bila masa lak ada lencongan kat muzium tu heheeh, rupanya melencong ke situ. best tu dok beryogi tu hehhehe

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)