Tuesday, January 11, 2011

JiWa KaCaU, aDa uBaT TaK?

xtau la ape y xkena hari ni..semua serba xkena, nak makan tekak rasa kembang, nak tidur mata xleh lelap, nak melompat pon rasa berat..dekat dada ni, rasa sarat..semak..kacau betul la.. kalau fy boleh nangis, memang fy nak nangis..tapi xboleh, air mata pon da kering..sampai da xboleh nk kuar da airnya..

ape y fy rasa sekarang ni, sangat2 la menyeksa jiwa..fy nak luah pada siapa pon fy xtau..dulu, fy boleh cerita semua bende, fy bukanla seorang perahsia..kalau fy ada something nk cakap, xsmpai 5 minit semua org boleh tau..tapi sekarang, semua da berubah..sikit2 fy telan sorang2..sampai satu masa, bila fy da xtahan, da xboleh terima lagi, fy akan duduk dalam gelap, tutup muka dengan bantal n menangis sepuas hati..sampaila fy tertidur..itu je y fy boleh buat..

sungguh, fy memang nak wat macam 2..nak lepaskan semua bende y terbeban dalam badan fy ni.. tapi sebab sekarang kat hostel, xbolehla buat macam 2..kalau boleh balik rumah, sekarang jugak nk balik..suka atau tak, fy kene bertahan lagi..sikit je lagi fy..mesti boleh..

ape pon, dalam hidup ni, walau ape pon kite buat, if ada doubt, walau sikit pon, better to stop b4 buat keputusan y bodoh..menyeksa diri kemudian hari..sampai rasa nak maki diri sendiri sebab bongok sangat..at the moment, im fragile..2ngu masa je nk jatuh terduduk..kalau la boleh skip this couple months and hidup pada masa fy boleh berdiri sendiri tanpa bergantung pada sesiapa pon, mesti bagus..xpayah da lalui semua ni..

im looking forward for the day, when everything happen the way it should be..no tears..no broken heart..everything is fine..and i can smile broadly, saying im happy with my life..but tomorrow, just another lame day i need to go through with..duhh!!

14 comments :

  1. nak berjaya, biar jatuh terduduk, tp jgn jatuh tertiarap..
    hadapi dgn tabah ye.. harap bersabar...

    ReplyDelete
  2. sabar fy..sabar..setiap yang berlaku mungkin ada hikmahnya.. nnt cuti blik lah rumah yer..nangis kt rumah..hehe

    ReplyDelete
  3. sabar fy
    zazaw penah rase ape yg fy rase
    chill (:

    ReplyDelete
  4. dear, wat happen?huhu..chill oke fy..hope fy happy je selalu ya..

    ReplyDelete
  5. lpaskan apa yg trpendam..jgn biarkan trbuku..sbb bnda yg trpndam 2la yg jdikan beban kat diri kita ni..

    ReplyDelete
  6. jiwa kacau ubatnya dengan banyak mengingati Allah...
    jika tiada tempat untuk meluahkan segala masalah, DIA tetap ada untuk kita.
    tabahkan hatimu, semoga Allah melapangkan segala urusanmu.

    ReplyDelete
  7. lorr... na moo la meyh.. kuar la jalan2 amik angin okeyh :)

    New Entry "im ugly n im proud. enough!! "

    ReplyDelete
  8. Sabar sis, setiap masalah mesti ada penyelesaiannya. Teruskan berdoa dan jangan mudah jatuh..terus berdiri selagi mampu. Carilah seseorang untuk meluahkannya, kalo nak share ngan Ellen pn boleh...

    ReplyDelete
  9. jiwa kacau??cma slau tido jer..hu3..
    apepun..byk2kan bersabar..xmo kaco2 lagi jiwa tu .

    ReplyDelete
  10. rilek sis...ada hikmah disebalik yg berlaku...carik la seseorang yg boleh dipercayai utk meluahkan segala nya tu..jgn nnt simpan trus makan dalam..bahaya..:)

    ReplyDelete
  11. someone ask me. one word to describe ur life now?
    boring kot. hohoho. tp bende tu terpulang pade kite macam mane kte nk mencorakkanye kan? ^^

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)