Tuesday, December 14, 2010

KeNaNgaN TeRiNDaH

kalau sesiapa masih ingat, minggu lepas fy ada wat entry minta pendapat kawan2 tentang gambar.. fy tnya, ape y korg buat tiap kali korg ambik gambar? simpan atau print? entry fy kali ni fy akan ceritakan ape pula y fy wat setiap kali fy ambik gambar..

sudah menjadi kebiasaan dalam hidup fy, mana2 fy pergi mesti nak kene bawak kamera.. walaupun kuar tengok wayang je, kamera mesti ada dalam beg.. biarla hakikatnya fy ni bukan fotogenik tapi kalau da suka bergambar nak wat mcm mana kn?

so, tiap kali ambik picture fy akan transfer dalam laptop..kalau rasa perlu baru upload dekat facebook..dan kalau fy rasa gambar 2 ada kenangan y best fy akan print gambar 2.. fy da lama xhantar kedai gambar, fy print je gune printer fy..xpyh printer y hebat2 sgt printer biasa pon boleh..hehe..

fy akan kumpul banyak2 barula print semua sekali gus..malas la nak print sikit2, keterujaan dia kurang..kalau setakat sekeping dua, print kemudian jela..bukan apa, xseronok nak susun dalam album kalau sikit sangat gambarnya..bila da banyak, susun gambar memang sangat menyeronokan..keseronokan y fy rasa seperti pada titik maksimum time ni..hehe

kenapa fy suka print gambar? sebab kepuasan y fy dapat xsama dengan sekadar tengok gambar dalam laptop..bukan tu je, feeling pon xsama..bila letak dalam album perasaan dia lebih kuat.. dapat tatap gambar 2 lama2..xsakit mata pun.. kalau kt laptop maunya nak tatap, xke berpinar matanya 2? well, ini pendapat fy..fy xrasa semua ni membazir.. mungkin sebab minat, samala perasaan macam pergi shoping, berhabis pon xpa janji puas..kn?

susah fy nak gambarkan perasaan fy setiap kali fy menatap album gambar..perasaan 2 sangat mendalam dan indah..tuhan je y tau.. (^_^)

37 comments :

  1. huhu IR jarang print gambar.. kebayakkan simpan dlm pc je

    ReplyDelete
  2. oohh.. bgus jgak g print kan?
    gambar2 sy byk terkorban sbb hard disk laptop rosak.. masa tu xsempat nak copy masuk CD..sedih.. :(

    ReplyDelete
  3. saya pun selalu tngkap gambar bnyk3 then print aje sendiri...hanya gmbr yg btul2 terindah atau suka tgok aja akan saya print...yg lain saya burn dlm cd elok2....ataupun buat aje movie maker...sonok...

    ReplyDelete
  4. print yang nak masuk frame je...hehe

    ReplyDelete
  5. akak pun suka ambik gambar..
    tapi akak tak de printer la..
    nak beli jugak la..
    boleh simpan gambar banyak2..
    yang macam fy punye tu jenama apa?
    harga berapa..?
    nak beli la nanti..

    ReplyDelete
  6. sy pon dh lama x cuci gambar..
    skang ni slalu save lam external hard disk je.. huhu..

    ReplyDelete
  7. btoi2.leyh smpan bawah bantal.bhahaha

    ReplyDelete
  8. waa..so sweet fy..ehhee..betol, kalu dulu, teruja sgt tgk pic kat album..skrg, kalu buat balik style lame, msti lagi teruja kan..ehehee

    ReplyDelete
  9. salam,
    kenangan terindah hanya terpahat di sanubari, namun perlu diabadikan dlm gambar :)

    ReplyDelete
  10. klau print time nk tdo boleh selak2 album gambar lg heheh...

    ReplyDelete
  11. @lynn angel

    samala.. penak laptop fy kene virus, abis semua gambar..sdih btol..

    ReplyDelete
  12. simpan dalam album, lebih nmpk classy....turun -temurun.....hikhikhik

    ReplyDelete
  13. rajinnya print..
    nak gak wat mcm tu tapi takda printer sendiri lagi arr..ada pun, ayah tak bagi print gmbr sb nati ink cpat abis..huhu..jd pic suma smpan kt lappy jerr..

    ReplyDelete
  14. print gambar bila nak raya jer
    HAHA

    ReplyDelete
  15. wa...da la rajin snap gamba.. pastu rajin print nk wat kumpul album..nice..

    ReplyDelete
  16. betuii2. stujuk.
    kalau da print tu rase bermakne sgt tgk gambo tu. heee~

    ReplyDelete
  17. leh bkak kdai printing la cmni...hehe...

    ReplyDelete
  18. saya tak suka bergambar sebab saya tak reti nak senyum sangat. haha...

    ReplyDelete
  19. betul lah dah blh buka photo shop ni.lps ni blh buka blogshop.Adik comel ambik foto byk2 pun takpe...

    ReplyDelete
  20. wah sy pun ske bwk camera g memane! hehe

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)