Thursday, October 7, 2010

AYAH PIN BUAT HAL LAGI???

pix_gal0
Pemimpin ajaran sesat Kerajaan Langit kembali aktif

JERTIH: Ayah Pin atau Arifin Mohamad, pemimpin ajaran sesat Kerajaan Langit yang diharamkan pada 2005, kembali meneruskan kegiatannya di perkampungan kumpulan itu di Kampung Batu 13, Pasir Akar, Hulu Besut, Besut.

Ayah Pin yang kelihatan uzur kerana menghidap penyakit kencing manis, ditemui wakil Berita Harian ketika menyertai seorang sau-dara terdekat ke perkampungan berkenaan pada Isnin lalu.Pertemuan dengan Ayah Pin yang berusia 70 tahun berlangsung di sebuah warung di perkampungan kumpulan itu mulai jam 10 pagi hingga 1 tengah hari.

Mereka berkumpul di warung berkenaan untuk mendengar ajaran Ayah Pin. Antara yang hadir adalah pengikutnya dari Selangor, Pahang serta Mersing dan Batu Pahat, Johor, yang datang menaiki pelbagai kenderaan mewah termasuk Toyota Wish dan Mitsubishi Grandis.

Pengikut ajaran itu termasuk peguam, pegawai bank, guru serta penduduk Orang Asli dari Rompin.
Sejurus berdepan Ayah Pin yang hanya berseluar pendek dan memakai singlet putih, duduk di sebuah kerusi dalam warung terbabit sambil menghisap rokok. Semua pengikutnya mengangkat sembah sebanyak tiga kali sebelum melutut dan mencium tangannya.

Ketika pertemuan itu, Ayah Pin turut menceritakan pengalamannya naik ke langit hingga aras ketujuh untuk meninjau keadaan syurga dan neraka serta mendakwa dia turut menyertai sesi mesyuarat dengan malaikat, jin dan iblis sebelum jin dan iblis kembali ke bumi, manakala malaikat kekal di langit sejurus selepas mesyuarat berkenaan tamat. (MEMANG TAK BULEH BLAH AYAH PIN NI..HAHAHA)

“Saya dilantik sebagai wakil kerajaan langit untuk memantau keadaan di atas dunia dan ditugaskan supaya memastikan ia selamat dan tiada sebarang sengketa sesama sendiri, baik yang beragama Islam, Kristian, Buddha dan Hindu.

“Semua agama di muka bumi ini adalah sama. Semua pengikut hendaklah sentiasa beramal ke arah kebaikan, mencari bekalan sebelum mati agar sentiasa berada dalam keselesaan di akhirat. Hak orang jangan diganggu, jangan memfitnah orang dan carilah jalan damai sepanjang masa,” katanya.

Ayah Pin turut mendakwa dia tidak ditahan pihak berkuasa di Terengganu kerana tidak mengancam keselamatan negara.

Dia berkata pihak berkuasa boleh mengambil tindakan terhadapnya pada bila-bila masa kerana dia tinggal di kampung itu.

Selepas selesai majlis itu, semua pengikutnya mengangkat sembah tiga kali dan mencium tangan Ayah Pin sebelum beredar. Ada antara mereka menyampaikan sumbangan kewangan kepada Ayah Pin.

Difahamkan, sekurang-kurangnya empat rumah disewakan kepada pengikut ajaran terbabit yang datang dari jauh untuk bermalam di kawasan itu.

Pada 2005, pihak berkuasa memusnahkan perkampungan Kerajaan Langit Ayah Pin yang dipenuhi pelbagai monumen termasuk Bahtera Nabi Noh, Telaga Zam-Zam dan Kendi Gergasi.

Namun, ketika itu Ayah Pin dikatakan menghilangkan diri tetapi beberapa pengikutnya termasuk isterinya ditahan dan didakwa di mahkamah.

8 comments :

 1. adess! ade lagi mamat tue ni.cakap nak gebang je.tapi ape manfaatnye..xnampak pon sumbangan yang die buat kalau die ni wakil tuhan.adess! Merapu tol la ayah pin..sama sejenis dengan kahar ahmad!haha

  ReplyDelete
 2. giler la orang tua ni..
  yang jadi pengikut dia tu
  pulak,dah terkena nasi kangkang ayah pin ke ape....

  ReplyDelete
 3. hahaha..x bleh belah betui la..ayah pin nie..cmna la..depa leh taksub ngan dia ntah..musykil2..hahahha

  ReplyDelete
 4. ntah pape la ayah pin tu..haih~

  ReplyDelete
 5. ayah pin rock yeaahh!! hahahaha!! pandai2..suke2 je die jumpe malaikat iblis sume..miting utk mase depan kite gak ek..hahahhahaha

  ReplyDelete
 6. ayah pin...ayah pin oi...apa nak jadi ngan ko oi...
  Bawak2 la betobat!!

  ReplyDelete
 7. pkai la smart skit kot ye pon...pkai pagoda ngan sluar pendek je?(boxer kottt) hehehe..klaka..klaka tgk org yg sembah2 die...

  ReplyDelete
 8. kalau hukum hudud ada...
  dah lama kena pancung

  ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)