Monday, May 24, 2010

BuaYa DaRaT y KeJi

lari dari kebiasaan, buaya darat y fy nk ceritakn ni bleh dikatakn mnjdi igaun stiap manusia..baek laki2 or perempuan..mgkin sbb selesa, sempoi n ringan2, maka ia mjadi rebutan..hotla konon..da la mahal nsib ak xhingin nk beli..harharhar..fy pon xtau nape fy xminat..mgkin sbb antara org2 awal berebutkn si buaya ni adalah antara org2 y fy xbrape nk gemar..so nsib ko la buaya ak xhingin ngn ko walopon da bejuta-juta kali ko berpoya2 dpn ak..=p

untuk edisi buaya darat kali ni, fy nk tunjuk 1 pic y tgh hot kt fb skrg..walaupon da agk lama jgk gambar si buaya ni bersepah2 kt fb tp sbbkn fy agk sibuk baru2 ni, so takes time jgk la nk wat entry baru..so dipersembahkn buaya darat y hot itu...



ehh..silap buaya pula..bkn crite psal bliau ok..
tp buaya y kt bawah ni...




knape fy ckp buaya ni keji?cbe korg teliti satu2 pic 2 ape y korg nmpk? korg tgkla elok2 n pk2 kn la kalu korg still nk pakai si buaya ni..da terang2 da mmg keji n menyakitkn ati..fy xsure smada buaya ni y bese jual kt boutique or pasar mlm tp y pastinye mcm da xsedap kot nk pakai...da bikin panas y laen pula..y ada buaya ni, baek g check..pas 2 terplg la pd korg nk still pakai or nk buang, sbb secara sengaja or xsengaja bnde ni da bleh mndtgkn fitnah kpd si pemakai..so, take care ye korg!!

41 comments :

  1. Astaghfirullah...
    jahatnya sapa yang keluarkan selipar macam ni..
    mohon disebarkan..

    ReplyDelete
  2. ooohhh!! TQ Fy sbb berkongsi info penting ni.. sgt2 penting info ni.. patut disebarkan lagi cepat2.

    Jgn pakai CROCS lagiiii!!!!

    *sep bek x pena ada..

    ReplyDelete
  3. owh,kejam nyer!!! haisshhh.. nak kena cek ni kasut sya.. nty kena kikis abes-abesan.. haha.

    ReplyDelete
  4. haah la!
    baru perasan!
    tapi tuh laa org ske pakai!
    huhuh

    ReplyDelete
  5. Syafrizal: fy da sebarkn..korg la plak kne sebarkn..ok?

    ReplyDelete
  6. E: sorry sbb lmbt bgtau psal ni..=[

    ReplyDelete
  7. nabila saat: tenkiu nabila..=]

    ReplyDelete
  8. ciEk NiENa: btol2..nk buang membazir..btol gak ckp niena kikis kn aje..

    ReplyDelete
  9. reen_sofee:org pakai sbb xsdr..nnt da sdr xpakai la kot..

    ReplyDelete
  10. Kpada pmakai2 buaya nih, sila toreh logo buaya tuh n bakaQ leklok. pastuh bleh la pkai blik buaya tuh tuk keselesaan kaki kta.. sekian

    ReplyDelete
  11. akak baru tringin nak membeli kasut jenis tu bila ramai yg mggunakanya nasib baik. info yg berguna!

    ReplyDelete
  12. thanks for the info. x sgke kan. =.=" sakit hati pun ade.

    ReplyDelete
  13. jangan buang, nanti org lain yg jumpa lak guna.. bakarkan..

    tgh geram ngn kilang crocs!

    ReplyDelete
  14. yeke?
    cene tak boleh pasan ni..
    cene nak wat kalo da ade crocs ek?

    ReplyDelete
  15. erm,ade j yg nak buat mnde2 x patot cmni..
    tarak guna punye spesis..

    ReplyDelete
  16. Ui...sib baik aku tak pakai kasut buaya...Boikot buaya....hapuskan buaya.Thanks for the info.

    ReplyDelete
  17. Err,saya tersilap komen,tu bukan jenama buaya kan,jenama apa tu?Bahaya ni,nak kna tahu gak....

    ReplyDelete
  18. dah pasan dh dri dulu.... tapi.. yg ori je.. ketara sangat.. ishk tatau la.. sumer ni mmg nak kenekan agama islam atau x sengaje ek..

    ReplyDelete
  19. nsb baik diriku tdk membeli brgn ini...
    pki apa yg ada selagi boleh...
    x terikut dgn fashion...
    so kena lah hati2...

    ReplyDelete
  20. kay shafiQ: btol2..xdekla membazir kn kay?

    ReplyDelete
  21. fana: 2la..fy pon slalu jgk ushar2 tp xtau nape xpnh tlintas nk beli..aneh!!

    ReplyDelete
  22. Alynn Notnot: sbr ye..kalu bkn kite y sbr sape lg..kn?

    ReplyDelete
  23. ASaDa RyutaRo: fy xsure la kalu y pic 2 tunjuk orignal crocs sbb mse fy browse td pic dia laen..tkot y 2 bkn y ori..org sabotaj ke?

    ReplyDelete
  24. nazreenhashim: kikis pai hlg atau bakar2 kit pai hlg pic buaya 2..

    ReplyDelete
  25. jaya jr: slagi boleh nk sesatkn org mcm 2 la gayanye..jauh2 kn la..amin..

    ReplyDelete
  26. Aideal Fitri: boya kot..ley x gitu?

    ReplyDelete
  27. Ezad: ori plak?hehe..fy xtau..xpnh beli..=]

    ReplyDelete
  28. MGMSabri: fashion la sgt...tp blehla...

    ReplyDelete
  29. thanx bagi tau!

    nak bakar la corcs lepas ni!

    ReplyDelete
  30. hakimfaridzul: wah..dan2 bakar..sabar dulu ye..hehe

    ReplyDelete
  31. hmmm..maybe slah satu taktik musuh islam utk mnjatuh agama kita..

    diorg memperlekehkan agama Allah sewenang2nya..!!!

    renung2kanlah..:)

    ReplyDelete
  32. sib baek ak ni jnis x ske pkai crocs..nth la x bkenan lgsung ngn design dia..spe2 yg ske crocs tu jgn la pakai klu dh thu ni kan..x thu x per..

    ReplyDelete
  33. hua...nape depa nie kjm sangat...geram btol..,bengong n tongong sungguh!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  34. kat crocs saya tak de pulak logo kat tapak nye.

    btw, still akan bakar nanti :)

    http://shafiqscreamo.blogspot.com/2010/05/jangan-klik-pada-redtube.html

    ReplyDelete
  35. bru tau..pernah hampir2 nk terbeli..pastu xjadi sbb xda yang berkenan kat ati..huhu..trend remaja sekarang kan ske yang crocs2 ni..konon nk ikut, nasib baik ati tu xmau ms tu..ok..info baik ni..10 bintang penuh sy bg..

    ReplyDelete
  36. Membazir adalah amaln syaitan kan fy?

    ReplyDelete
  37. Rasernyer saya tak der kasut buaya.. :)

    ReplyDelete
  38. kita bukan buaya..!

    klu dah mcm xyah beli ea.....

    salam kenalan fifi

    ReplyDelete
  39. apa dh buaya sudah bikin kecoh...pelbagai muslihat diterjemahkan dlm bentuk tersirat...tersuratnya...tepuk dada tanya iman

    ReplyDelete

DoNT 4Get To DrOp Me A cOmMent b4 u LeaVe..
tQ.. =)